Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mimořádný úspěch

KRÁLOVÉHRADECKO - Policisté včera vypátrali čtyři celostátně hledané osoby. 

Mimořádný úspěch zaznamenali včera hradečtí policisté. Po pečlivém operativním rozpracování a přípravě se jim podařilo vypátrat čtyři celostátně hledané osoby. Na tři z těchto osob byl vydán příkaz k zatčení, na jednu pak příkaz k vydání do výkonu trestu odnětí svobody. Vypátrání zmíněných osob bylo o to náročnější, neboť ani jedna z nich se nezdržuje v místě svého trvalého bydliště a snaží se vyhýbat trestu. Všichni zadržení skončili následně před soudem.

Mezi zadrženými byl včera například 45letý muž z Hradce Králové, kterému hrozí až 5letý pobyt za mřížemi za podvod. Je důvodně podezřelý, že v minulosti jako obchodní zástupce jedné akciové společnosti podvodně vylákal od  86leté seniorky finanční hotovost přes 80 tisíc korun jako údajnou půjčku pro společnost, kde působil. Peníze měl však použít pro svoji potřebu.  Dalším zadrženým je 40letý muž z Královéhradecka, na kterého byl vydán příkaz k zatčení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, neboť loni v listopadu řídil v Hradci Králové vozidlo pod vlivem alkoholu. Třetí zadrženou osobou je 28letá žena z Hradce Králové, kterou soud viní z přečinu krádeže. Té se měla dopustit na sklonku roku 2013, když ještě společně se dvěma podezřelými muži demontovali v objektu jedné bývalé ubytovny na Pardubicku přes 20kusů radiátorů se škodou přes 30 tisíc korun a část jich odvezli do sběrny druhotných surovin. Měli však smůlu, neboť byli přímo na místě přistiženi policejní  hlídkou. Přímo do výkonu trestu putoval čtvrtý zadržený, kterým je 33letý muž z Hradce Králové. Soud na něj vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody v minulém týdnu  kvůli zpronevěře, které se loni dopustil jako barman v jenom z hradeckých barů, kde si měl přisvojit svěřené finanční prostředky a způsobit tak provozovateli škodu přes 16 tisíc korun.

Není bez zajímavosti, že hradečtí policisté od začátku roku vypátrali na svém teritoriu již celkem 53 celostátně hledaných osob a současně vyhlásili po 32 osobách celostátní pátrání. Pátrací činnost policistů Územního odboru Hradec Králové koordinuje a řídí specialista na pátrání. Jen v loňském roce tento policista společně svým kolegou  vyhlásil celkem 229 pátrání po osobách. Celkem 231 celostátně hledaných osob  se současně podařilo v loňském roce na Hradecku vypátrat.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 18. února 2015 ve 12:45

vytisknout  e-mailem