Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mina v zemi

CHOMUTOV - Nestačil už zmizet, Tak jim to spočítali.... 

Mina v zemi
Na chomutovské obvodní oddělení policie oznámil náhodný svědek, že společně s kamarádem nalezli v údolí Hačky pod mostem Chmelda v zemi neznámý předmět. Policisté místo zajistili a následně přivolaný pyrotechnik upřesnil, že se jedná o uloženou protitankovou minu pocházející z období druhé světové války. Minu zajistil a následně odvezl ke zneškodnění. Škoda nevznikla, nikdo nebyl zraněn.  
 
Nestačil už zmizet
Hlídka mužů zákona zadržela v chatové oblasti Černýš 28letého muže z Klášterce nad Ohří. Ten nejprve navštívil první chatu, všechno prohledal a sebral elektrický vařič, rychlovarnou konvici, cestovní tašku a různé potraviny. Pak se vydal do chaty druhé, tam nějakou dobu přespával, ale nic neodcizil. Na místě byl zadržen, část z odcizených věcí byla zajištěna a bude předána majiteli. Vyčíslená škoda – 2600 korun. Muž je podezřelý z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
Tak jim to spočítali
Na dva dvacetileté mladíky ze sousedního Mostu čeká obvinění z krádeže. Na konci listopadu loňského roku nejdříve navštívili jednu kadaňskou drogérii. Vybrali si zboží v hodnotě 4200 korun a pokladnou prošli bez placení. Pak na čerpacích stanicích v Kadani a Chomutově odcizili z regálu žvýkačky v hodnotě 3400 korun. Na oba nyní čeká obvinění z krádeže, skutek vyšetřují policisté z Kadaně.
 
Neplatil, dostal výpověď
Majitel bytu v Jirkově, Hornická ulice uzavřel dohodu o pronájmu uvedených prostor 37letému muži z okresního města. Když však podezřelý neplatil řádně nájemné, dostal lhůtu na vystěhování z bytu. Při odchodu si však odvezl i věci, které byly majetkem poškozeného. Odstěhoval i manželskou postel, skříňku a další věci v celkové hodnotě 6 tisíc korun. Jirkovští policisté zahájili vyšetřování zpronevěry, za uvedený čin hrozí pachateli až dva roky ve vězení.
 
Vnikla do cizího sklepa
37letá žena se nastěhovala do jirkovského bytu v ulici Generála Svobody. Odstranila zámek na uzamčené sklepní kóji, o které se domnívala, že patří k bytu a věci, které zde našla, vyhodila do kontejneru. Následně do sklepa uložila předměty, které byly její. Vyklidila však sklep, který nepatřil k jejímu bytu, poškozenému tak vznikla škoda za téměř 10 tisíc korun. Nyní se bude zodpovídat z trestných činů porušování domovní svobody, neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru a zatajení věci.
 
Postříkané zdi školky
Neznámý vandal postříkal zdi a dveře na chomutovské mateřské školce. Barvou namaloval různé obrazce, jejich odstranění bude zřizovatele stát nejméně 30 tisíc korun. Bude-li zjištěna totožnost neznámého malíře, čeká na něj obvinění z trestného činu poškození cizí věci.
 
Řídili pod vlivem
Kláštercem nad Ohří, ulice Olšová, projížděl s vozidlem Renault Megane 27letý místní obyvatel. Provedená dechová zkouška prokázala, že před jízdou popíjel alkohol. Přístroj naměřil 1,06 promile alkoholu v dechu. Muž přiznal vypití dvou dvanáctistupňových piv.  Ulicí Na Vyhlídce zase projížděl s vozidlem Mercedes ML 21letý mladík. A autem vjel do lesního prostoru, kde se vozidlo zaklínilo za vzrostlý strom. I v tomto případě byla provedená dechová zkouška pozitivní. Přístroj naměřil 1,77 promile alkoholu v dechu. Na oba podezřelé čeká obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
18. února 2013 
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem