Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mina zastavila výkopové práce

TEPLICKO - Pracovník našel protitankovou minu; Dealer je ve vazbě další zprávy. 

Mina zastavila výkopové práce

     Včera dopoledne zasahoval policejní pyrotechnik v Krupce, kde byla ve firemním areálu nalezena munice. Při výkopových pracích byl odkryt předmět připomínající minu, což potvrdil přivolaný pyrotechnik. Protitankovou minu TM-62M sovětské výroby zajistil a odvezl k odborné likvidaci. Nálezce se zachoval naprosto správně, když na místo přivolal policii, protože i desítky let stará munice může při neopatrné manipulaci explodovat.

     Doporučujeme při nálezu věci, která tvarem a vzhledem odpovídá munici s předmětem nijak nemanipulovat. V blízkosti místa nálezu je vhodné umístit dobře viditelné označení a ustoupit do vzdálenosti několika desítek až stovek metrů. Teprve poté zavolejte na linku 158 a sdělte své jméno a příjmení, co jste našli a co nejpřesněji lokalizujte místo, kde se nacházíte. Zůstaňte na místě do příjezdu policistů a k označenému místu nikoho nepouštějte.

Protitanková minaProtitanková mina

Dealer je ve vazbě

     Za mřížemi skončil 34letý dealer, který v Trnovanech prodával pervitin. Je podezřelý, že v několika případech prodal teplickým narkomanům drogu, což ho v důsledku může stát až deset let svobody. Za prodej drog už byl totiž začátkem roku podmíněně odsouzen, což ho ale zjevně neodradilo od dalšího páchání trestné činnosti. Byl obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a než dojde k soudu, může zpytovat svědomí ve vazební věznici.

Další podvody s dávkami

     Z přečinu podvodu byla obviněna 22letá žena, která nesplnila svou povinnost a v zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu k bytu v Teplicích. Tím zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a vyplacen příspěvek na bydlení přes devět a půl tisíc korun, za což jí hrozí až dvouleté vězení.

     Stejný trest hrozí také 47letému muži, který se neoprávněně obohatil o více jak šest tisíc korun. Při uplatnění žádosti o sociální dávku příslušnému úřadu předložil doklad o výši nákladů na bydlení, k němuž ale nedoložil vyúčtování za služby spojené s užíváním bytu za předchozí čtvrtletí, kdy mu byl vyplacen přeplatek téměř šest a půl tisíc korun. V důsledku zatajení přeplatku mu byl neoprávněně přiznán a vyplacen o mnoho vyšší příspěvek na bydlení, než na jaký měl nárok.

Ze sklepa zmizelo nádobí

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Bílině vnikl do suterénu panelového domu, odkud odcizil krabice s uloženým porcelánovým nádobím. Poškozená vyčíslila škodu na sedm tisíc korun, v případě dopadení hrozí pachateli za přečin krádeže až dvouleté vězení.

26. 10. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem