Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Mince jsou falešné

Český Krumlov – Českokrumlovští policisté prověřují okolnosti nákupu mincí. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Koncem minulého týdne, konkrétně ve čtvrtek 28. dubna 2011 odpoledne odprodal asi 40letý muž majitelce zlatnictví v Českém Krumlově 16 různých stříbrných historických mincí z 19-20 století, a to celkem za částku 20 000 Kč.
 
Večer, po příchodu domů, po konzultaci s manželem a kontrolou mincí na internetu však manželé zjistili, že se jedná o padělky z Číny. Jednou z kontrol bylo i to, že mince reagují na magnet, což stříbro nedělá.
 
Žena tak celou věc přišla v pátek ráno ohlásit na Obvodní oddělení PČR Český Krumlov. Policisté s ní sepsali protokol o trestním oznámení, poučení poškozeného a další potřebné dokumenty. Žena vydala mince na protokol o vydání věci, kriminalistickým technikem byla pořízena fotodokumentace mincí a v případu byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z podvodu.
 
Policisté nyní pátrají po podezřelém. Je to asi 40letý muž, drobné postavy, výšky asi 170 cm. Má hnědé oči, krátké, rovné, ne moc husté tmavohnědé vlasy. Na sobě měl šedivou mikinu a oranžovo-šedé kalhoty. Mluvil česky.  
 
Vzhledem k tomu, že měl muž u sebe více mincí, než žena odkoupila, je pravděpodobné, že se pokusí o další prodej i u jiných klenotníků či majitelů antikvariátů. Policisté proto varují před podobnými prodejci a zároveň žádají o pomoc veřejnost. Pokud by měl někdo z občanů informace ke shora popsanému muži a jeho jednání, žádáme, aby je předal na nejbližší policejní služebně či na číslo 158. Za pomoc policisté předem děkují.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snímek 002.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
2. května 2011
 

 

vytisknout  e-mailem