Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ministr vnitra v jihočeské metropoli

Jihočeští policisté dnes přivítali při pracovní návštěvě ministra vnitra a policejního prezidenta. (Hl. schránka 974 221 116) 

Ministr vnitra v Českých BudějovicíchMinistr vnitra v Českých Budějovicích
Jihočeští policisté přivítali ministra vnitra a policejního prezidentaJihočeští policisté přivítali ministra vnitra a policejního prezidenta

Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje hostilo dnešní dopoledne, v reprezentačních prostorách Krajského komunikačního centra, vážené hosty. Ministr vnitra Ing. Martin Pecina, MBA a policejní prezident brig. Gen. Mgr. Oldřich Martinů přijeli na pracovní setkání se zástupci vedení Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje. Policejního prezidenta doprovázel náměstek pro vnější službu plk. Mgr. Ing. Ivan Bílek, náměstek pro ekonomiku plk. Ing. Bc. Jiří Novák a ředitel kanceláře plk. JUDr. Michal Dlouhý. Toto setkání, jehož náplní byla především probíhající policejní reforma, ekonomická situace policie, kriminalita a doprava v kraji, bylo na cestě ministra vnitra po České republice, poslední zastávkou. Jihočeští policisté před váženými hosty a rezortními kolegy, prezentovali výsledky své práce. Krajský policejní ředitel plk. Mgr. Ing. Radomír Heřman a jeho náměstci přestavili dosavadní průběh policejní reformy v Jižních Čechách, změny v organizaci a řízení jihočeské policie. Představili i některé projekty, ojedinělé v republice. Zhodnotili kriminalitu za první polovinu letošního roku a právem se pochlubili 50 procentní úspěšností v odhalování trestné činnosti. Ministra vnitra skutečnost, že jihočeští policisté odhalí každého druhého pachatele trestného činu, velmi mile překvapila. Na setkání také zazněly problémy s rozpočtem policie. Ministr vnitra i před přítomnými novináři přislíbil, že udělá vše, pro zajištění chybějících finančních prostředků v rezortu policie. Je si plně vědom nejistoty, kterou do policejní práce přináší chybějící peníze.
Při dnešním pracovním setkání se jihočeští policisté skutečně měli čím pochlubit, právem tedy přijali závěrečné poděkování policejního prezidenta i ministra vnitra za předložené výsledky své práce.

vytisknout  e-mailem