Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Minuli se o pár metrů

Aktualizace 14. února 2022 

Děkujeme za poznatky k osobám na zveřejněném záznamu. Policistům již podařilo zjistit jejich totožnost. Video proto bylo odstaněno.

por. David Chaloupka, 14. února 2022

Jen pár okamžiků chybělo, aby se policejním hlídkám podařilo zadržet skupinku tří mužů a jedné ženy, kteří se v prosinci minulého roku dvakrát během chvilky pokusili o loupež v centru Brna. Incident se odehrál u vstupu do pasáže v domě na Náměstí Svobody. Ze zajištěných kamerových záznamů víme, že podezřelí si zcela náhodně vybrali a zastavili svoji oběť a pod pohrůžkou zabití nožem po ní vyžadovali vydání finanční hotovosti. Přepadený mladík byl sice neočekávaným atakem zaskočen, ale zachoval chladnou hlavu a podařilo se mu dostat z dosahu agresorů. Incident se však jen o pár minut opakoval s jinou obětí. To už neuniklo pozornosti svědka, který zavolal policii. Podezřelým se však podařilo těsně před příchodem policistů nenápadně zmizet.

Kriminalisté nyní pátrají po totožnosti podezřelých, zachycených na kamerových záznamech. Dle popisu jejich chování při loupeži by se mohlo jednat o uživatele návykových látek. Pokud je poznáváte, dejte nám to vědět na lince 158.

por. David Chaloupka, 3. února 2022

vytisknout  e-mailem