Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Mířil pro lup do rodinných domků

BLANSKO-VYŠKOV: Pachatel je již ve vazbě. 

    Majitelé rodinných domků zejména v Boskovicích si mohou oddechnout. Policisté totiž v těchto dnech dopadli pachatele vloupání do rodinných domků, která se opakovala ve stejné lokalitě po dobu delší než jeden rok.
 
     Devětatřicetiletý zloděj vykradl podle dosavadních zjištění kriminalistů nejméně devatenáct rodinných domků, z toho třináct jich bylo přímo v Boskovicích, další pak v Blansku, Žďárné, Velkých Opatovicích a v Černé Hoře. Například vloni v březnu vykradl v Boskovicích čtyři rodinné domky, vždy dva během jedné noci.
 
     Dovnitř se dostával po rozbití oken nebo vypáčil dveře vedoucí do domků z terasy. Odnášel si především šperky ze zlata a stříbra nebo peníze nejen v podobě českých korun, ale také v zahraniční měně, například eurech. Tyto předměty totiž mohl lehce u sebe ukrýt. Jen v jednom rodinném domě odnesl šperky za víc jak 80 tisíc korun. Věci neochránily ani trezory. Pachatel se totiž v dalším z domku dostal i do jednoho volně stojícího.
 
     Celkem při těchto 19 vloupáních do rodinných domků zloděj způsobil škodu na odcizených věcech za téměř 925 tisíc korun, na poškození domů a jejich vybavení pak způsobil ještě další škodu ve výši nejméně 380 tisíc korun.
 
      Vzhledem k tomu, že kriminalisté tento rozsáhlý případ majetkové trestné činnosti dál rozkrývají, ukazuje se, že výčet případů a škody nebude ještě definitivní a že pachatel bude mít zřejmě na svědomí ještě další vloupání do rodinných domků i mimo Blanensko.
 
     Pachatel, který je v současnosti již stíhán vazebně, je obviněn ze spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Vzhledem k tomu, že mezi ukradenými věcmi byly i platební karty, je obviněný také z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku. Zloděj svým jednáním navíc způsobil značnou škodu, takže mu hrozí trest odnětí svobody až na 8 let.
 
  
     por. Mgr. Iva Šebková, 9.4.2014

vytisknout  e-mailem