Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Místo babičky byla v domě marihuana

HRADECKO - Babička se nakonec našla také. 

Včera po osmé hodině ranní přijal operační důstojník na lince 158 hlášení od náhodného chodce, že se v Malšově Lhotě pohybuje asi 5letá holčička pouze v tričku. Na místo byla okamžitě vyslána policejní hlídka, které holčička sdělila, že je u babičky na návštěvě a že ji hledá. Hlídka pojala podezření, že se mohlo babičce něco stát, tak se vydala do domu ji hledat. Místo babičky však hlídka v domě našla větší množství usušené marihuany. Mezitím se vrátila i babička, která jela na otočku do obchodu pro rohlíky. Šestapadesátiletá žena uvedla, že marihuanu vypěstoval její syn na zahradě pro výrobu mastičky, která ji pomáhá při její nemoci.
Jelikož je marihuana zařazena jako omamná látka do seznamu návykových látek a 34letý syn nemá k nakládání s takovouto látkou uděleno oprávnění, kriminalisté ho obvinili z trestného činu výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za což v případě prokázání viny, může jít do vězení až na 5 let.

Pro připomenutí:

  • Přechovávání drog pro vlastní potřebu je vždy protiprávní. V malém množství podle zákona o přestupcích; v množství větším než malém podle trestního zákoníku.
  • Přechovávání drogy pro jiného je vždy trestný čin.
  • Pěstování rostliny nebo houby obsahující omamnou nebo psychotropní látku pro vlastní potřebu v malém množství je přestupkem.
  • Sušení konopí je výrobou psychotropní látky a je trestným činem bez ohledu na množství.
  • Malé množství - množství návykové látky uvedené v příloze stanoviska trestního kolegia Nejvyššího soudu ČR 
  • Omamné a psychotropní látky - návykové látky uvedené v nařízení vlády č. 463/2013
     

por. Iva Kormošová
9.2.2017, 13.00

vytisknout  e-mailem