Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Místo dřeva opletačky se zákonem

DĚČÍN - Při krádeži dřeva byli vyrušeni jeho majitelem. 

Přišli nejen o včely

VELKÝ ŠENOV – Velkošenovští policisté od soboty třiadvacátého července 2016 pracují na případu možného přečinu poškození cizí věci, ke kterému mohlo dojít v noci z pátku na sobotu. Mistní včelaři z Mikulášoviček na Rumbursku utrpěli velké ztráty. Čtrnáct úlů u tamního lesa zasáhly plameny, což se podepsalo nejen na ztrátě nestočeného medu, ale také úhynu včelstva. K ránu už jen počítali ztráty, které se tentokrát vyšplhaly až k sedmdesáti tisícům českých korun.  Pokud se policistům podaří vypátrat a objasnit všechny důležité indicie k případu, může na jeho konci být i trest odnětím svobody v délce až do jednoho roku a povinnost škodu uhradit.

Peněženku nenašel

DĚČÍN – Osádka obytného vozidla parkujícího nedaleko děčínské plavecké haly zjistila, že   během návštěvy zdejšího koupaliště  zřejmě někdo zavítal do uzamčených prostor automobilu. Po návratu k autu bylo majiteli zřejmé, že v jeho voze byl nevítaný návštěvník. Dveře byly nedovřené a chyběla portmonka s osobními doklady a finanční hotovost v Eurech. Po převodu do českých korun se škoda zastavila na částce bezmála dvanácti tisíc českých korun. Případ je prověřován děčínskými policisty s ohledem na přečin krádeže.

Dostal ji zpět

BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Policisté z místního oddělení pracovali na případu zmizelé úhlové brusky, kterou její majitel uchovával v areálu bývalého benešovského podniku v ulici Boženy Němcové. Když se po ní letos začátkem května začal shánět, byla k nenalezení. Policejní šetření místní strážce zákona přivedlo až k šestadvacetiletému muži, který se po sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže doznal.  

Čelí následkům

ŠLUKNOV - Dvojice mladých mužů ze Šluknovského výběžku čelí obvinění z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. Do jejich rejstříků trestů se zřejmě promítnou tři skutky z letošního dubna až května. Zhruba v polovině dubna letošního roku zavítala dvojice výtečníků do areálu bývalého lomu u Lipové na Šluknovsku, odkud měli v úmyslu něco odnést. Jelikož byli vyrušení bezpečnostním zařízením, z místa činu odešli bez úlovku. O čtrnáct dní později jednomu z nich v Lobendavě padl do oka dalekohled, volně odložený v odstaveném vozidle. Majitel jeho ztrátu ocenil na jeden tisíc českých korun. Posléze z garáže v Lipové zmizel jejich rukama ventilátor s křovinořezem.  Majitel věcí se obrátil na místí policisty 14. dubna 2016.  Jejich nenechavé ruce po sobě zanechaly škodu v celkové výši sedm a půl tisíce českých korun.

To neklaplo !

KRÁSNÁ LÍPA – V lese mezi obcemi Rybniště a Doubice bylo v polovině letošního července vyskládáno několik kmenů vytěženého bukového dřeva. To zřejmě učarovalo dvojici podnikavců z Krásnolipska, kteří se pokusili o jeho zpracování a odvoz z místa události. Nalezené kmeny odvětvili a připravili k odvozu. Na ten už nedošlo, jelikož byli přistiženi odběratelem, který měl povolení od zástupců lesa. Ačkoliv je škoda velmi nízká, pouhých 200,- Kč, o to vyšší jsou následky. Od pětadvacáté července čelí sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což mohou získat až tři roky za mřížemi.

Děčín, 26. července 2016 

nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem