Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Místo energie se dostavil útlum

V poslední době přibývá na Jičínsku osob, které se zabývají výrobou drog a jejich následnou distribucí 

 
Nejrizikovějším místem v rámci našeho okresu jsou Hořice, kde se také odehrává dnešní případ.
Hlavním aktérem je místní, třicetiletý muž, který začal s výrobou drog, přesněji pervitinu, v dubnu loňského roku. Vařil, kde se dalo. V místě svého trvalého bydliště, v bytech svých kamarádů nebo jen tak venku, ve volné přírodě. Na jeho výrobu používal volně dostupné léky, které si buď obstarával sám, nebo mu je nosili stálí zákazníci, o které neměl nouzi. Jeho činnost byla totiž všeobecně známa, a tak není divu, že se o něj začali zajímat i policisté. A nutno podotknout, že se trefili do černého.
Šetření totiž zjistili, že mladý muž, který nebyl nikde zaměstnán, měl od dubna 2007 do ledna 2008 vyrobit 60 až 70 gramů pervitinu, který zčásti prodal, zčásti rozdal a zbytek pak vyměnil za léky a oděvní svršky. Celkově si tak přišel na více jak 3 tisíce korun
Téměř všichni odběratelé se nakonec shodli na tom, že pervitin z jeho dílny nebyl zrovna moc kvalitní, neboť se málokdy dostavily tolik očekávané účinky. Čekali nával energie a místo toho se spíše dostavil útlum. Zajímavé na tom ovšem je, že i když s jeho kvalitou nebyli moc spokojení, přesto od něj odebírali zboží dál.
Výroba pervitinu mu sice žádné velké bohatství nepřinesla, ale co mu přinesla, bylo sdělení obvinění z trestného činu nedovolaná výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů, za což může skončit až na deset let za mřížemi.


vytisknout  e-mailem