Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Místo loupeže opilecký pád

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Opilá žena si přepadení vymyslela, aby prý nevypadala trapně.  

 

„Když jsem dneska po čtvrté hodině v noci odcházela z oslavy v Ostrožské Nové Vsi, přepadli mě na ulici tři mladíci. Několikrát mě udeřili do obličeje, kopli do žeber a přitom mi z kabelky vytrhli peněženku se dvěma tisíci,“ vypověděla dvaačtyřicetiletá žena v neděli 24. března policistům, když v podvečer zavolala na linku 158. Událostí se začali zabývat jak uherskoostrožští policisté, tak hradišťští kriminalisté. Na ulici jim žena ukázala místo napadení a začaly se zjišťovat okolnosti k oznámené loupeži a popsaným pachatelům. Policisté také změřili alkohol v ženině dechu, který v podvečer dosáhl hodnoty 3 promile. Ženu se zraněným obličejem, která si navíc stěžovala na bolest hlavy, policisté odvezli na ošetření do nemocnice.

Prověřování okolností oznámené loupeže skončilo po Velikonocích výslechem u zkušeného vyšetřovatele, jemuž žena přiznala, že si celé napadení vymyslela. Zranění jí nezpůsobili násilní mladíci, ale zranila se sama při opileckém pádu na vozovku. Hlava jí nebolela z úderů, ale z alkoholu. Dva tisíce korun, které jí měli pachatelé uloupit, vyndala před oznámením na linku 158 z peněženky a schovala. Jen čas a místo pádu s označeným místem napadení bylo stejné. A proč si přepadení vymyslela? Podle jejích slov se prý cítila velmi trapně a nechtěla, aby si z ní známí dělali srandu, že neumí pít!

Kriminalisté tak prověřování trestného činu loupeže ukončili. Smyšlené obvinění ze spáchání loupeže může ovšem také skončit obviněním ze spáchání trestného činu křivé obvinění, za což ze zákona hrozí až dva roky vězení.

 

4. duben 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem