Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Místo mobilu plyšák

DĚČÍN - Na konec týdne o jednom nevydařeném internetovém nákupu, dluhu na výživném, vloupání do odmu a maření. 

Nepříjemné překvapení čekalo po rozbalení zásilky na dobírku na jednoho pána z Děčína. Místo mobilního telefonu za šest tisíc korun, který si na internetu objednal, našel v balíčku plyšovou hračku. Osoba, která měla tento balík zaslat, se zřejmě dopustila přečinu podvodu, za což může být v případě prokázání viny potrestána až dvouletým odnětím svobody.
 
 
Dluh na výživném nese neblahé ovoce
 
Na desítky tisíc korun se vyšplhal dluh na výživném, které od května předloňského roku nepravidelně platí na své dvě dcery devětatřicetiletý otec z Děčína. Takže proti němu kriminalisté zahájili trestní stíhání pro zanedbání povinné výživy. To může obviněného stát až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Vypáčil dveře a utekl
 
Rodinný dům v okolí Rumburku měl v noci na čtvrtek nevítanou návštěvu. Neznámý poberta se prostříhal plotem, aby pak vypáčil vchodové dveře a dostal se až do chodby, kde se jeho návštěva díky zaktivovanému alarmu změnila v úprk. Porušování domovní svobody a krádež vloupáním už mu ale zřejmě nikdo neodpáře a místní policisté udělají maximum pro jeho dopadení.
 
 
Než by udělal řidičák, raději riskuje
 
„Mě nechytí“. S těmito uklidňujícími slovy na rtech jistě velmi často usedají za volant výtečníci, kteří mají vysloven zákaz řízení. Není jisté, na co myslel sedmačtyřicetiletý pán z České Lípy, když vyjel, zato je jisté, že ho ve Varnsdorfu zastavili policisté. Dále už jako podle šablony: Podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí ve zkráceném přípravném řízení a nepříjemná hrozba až tříletého pobytu za mřížemi.
 
 
 
10.12.2010, Děčín
por. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem