Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Místo nealka dostal pokutu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Ještě přiopilý řidič si nevysloužil odměnu, ale pokutu.  

 

Pokutu do dvaceti tisíc korun a až roční zákaz řízení si vysloužil šestadvacetiletý muž, který místo pokuty mohl od policistů dostat nealkoholické pivo a alko-tester. Stačilo jen řídit střízlivý. Dopravní policisté jej zastavili v pondělí dopoledne na tranzitní silnici pod Buchlovem. Při opakované dechové zkoušce mu naměřili 0,39 promile. Jednalo se zřejmě o zbytek alkoholu, který jeho tělo ovlivňoval ještě z předchozího večera. Nealkoholické pivo tak počkalo až na dalšího řidiče, který byl střízlivý a jel podle předpisů. Policisté jich spolu se zástupkyní Českého svazu pivovarů a sladoven při preventivní akci „Řídím, piju nealko“ rozdali na čtyřicet.

Řidičkou, která v pondělí večer rozhodně nepila nealko pivo před jízdou, byla dvaapadesátiletá žena za volantem nákladního fordu. Zastavili ji bojkovičtí policisté nedaleko Bystřice pod Lopeníkem a v dechu jí naměřili 2,2 promile. Žena se policistům doznala, že krátce před jízdou vypila minimálně čtyři piva. Policisté jí zakázali další jízdu a začali s ní řešit podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí ze zákona hrozí až roční vězení a zákaz řízení až na deset let.

Hodnoty dvou promile alkoholu v dechu „dosáhl“ také pětatřicetiletý muž, který jel v noci na sobotu ve svém golfu uherskohradišťskými Mařaticemi. Policejní hlídka mu zadržela řidičský průkaz a začala zpracovávat podezření ze stejného činu, jako se měla dopustit opilá řidička fordu.

S ne příliš častým postojem řidičů se setkali uherskohradišťští policisté v úterý večer poté, co zastavili sedmatřicetiletého řidiče vozu kia. Policisté mu třikrát po sobě naměřili 0,4 promile, což by mělo dostačovat pro posouzení zavinění přestupku. Řidič se na místě přiznal, že vypil nějaké to pivo před jízdou. Poté policisty požádal, že si chce na vlastní náklady nechat vyšetřit krev v nemocnici a nechat se vyšetřit. Policisté mu v tom samozřejmě nebránili a do nemocnice s ním zajeli. Poté mu zadrželi řidičský průkaz a začali zpracovávat podezření ze spáchání přestupku, za který zákon ukládá pokutu do dvaceti tisíc korun a zákaz řízení až na jeden rok.

Policisté v celém regionu se průběžně věnují dodržování pravidel pro parkování a to nejen v obcích, ale i v okolí lesů a vodních ploch, ať už jde o přírodní koupání nebo řeky či Baťův kanál. Namátkové kontrole se nevyhnou vodní plochy poblíž Topolné nebo Ostrožské Nové Vsi. Řidiči by i v letním uvolněném čase měli pamatovat na to, že pravidla pro vjezd a parkování se s počasím nemění.

 


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 26. 7. – 1. 8. 2013


 

Počet zjištěných přestupků

26. 7. – 1. 8. 2013

19. – 25. 7. 2013

Řidič pod vlivem alkoholu

8

7

Řidič pod vlivem drog

0

0

Překročení maximální rychlosti

47

102

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

14

14

Nepoužití bezpečnostních pásů

6

10

Telefonování za jízdy

13

15

Špatný technický stav vozidla

21

40

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

1


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. srpen 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem