Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Místo sexuálního zážitku zažili muži horor!

KRÁLOVÉHRADECKO - Čelili vyhrožování zabitím, ohrožování nožem, fyzickému napadení a ztrátě peněz. 

O případu jsme Vás informovali již v loňském roce, Policisté nyní zjistili, že na několika loupežích se podílel další cizinec.

Ze zločinu loupež, spáchaného ve spolupachatelství, obvinil policejní komisař před několik dny 40letého cizince z Hradce Králové. Ten měl podle obvinění v únoru a v březnu loňského roku, v pronajatém bytě v ulici Buzulucká v Hradci Králové, ještě společně s 19letým cizincem přinutit  v celkem pěti případech pod pohrůžkou násilí pět mužů k vydání finanční hotovosti. Poškození se do bytu dostavili z důvodu předem objednaných sexuálních služeb, místo kterých si však odnesli otřesný zážitek. Na sexuchtivé muže zaútočili cizinci poté, co je žena, slibující erotické služby po internetu, poslala do koupelny vysprchovat. Zde byli vzápětí fyzicky napadeni a slibovaný zážitek se změnil v nečekaný horor. Podle obvinění mladší z pachatelů ohrožoval oběti nožem a vyhrožoval jim zabitím. Společně se svým komplicem poté přinutili poškozené k vydání peněz, které měli u sebe. Nezřídka je také fyzicky napadli.  

Mladší z dvojice byl z celkem devíti loupeží a jednoho vydírání obviněn již v létě loňského roku a skončil ve vazbě (více v článku: Žena lákala do bytu zájemce o sexuální služby). Z následně probíhajícího vyšetřování však vyplynulo, že na pěti z těchto loupeží se podílel i jeho 40letý komplic. Tento  cizinec si sdělení obvinění vyslechl v těchto dnech. Do protokolu však uvedl, že se žádného takového jednání neopustil. Za loupeže mu přesto hrozí až 10 letý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 4. března 2015 v 12:10

vytisknout  e-mailem