Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Místo sladkostí hořké zklamání

MOST - Podvodnice nabízela dorty, žádné nedodala, jen inkasovala; Muž obíral důvěřivou seniorku o peníze 

Podnikatelského ducha měla 30letá žena z obce na Litvínovsku. V loňském roce po dobu tří měsíců prodávala přes několik slevových internetových portálů cukrářské výrobky. S nimi uzavřela smlouvy a prostřednictvím nich nabízela veřejnosti převážně dorty, medovníky a další sladkosti. Své umění prezentovala i obrazem. Nešlo však o její výtvory, obrázky si stáhla z internetu. Zákazníkům pak výrobky měla prodávat prostřednictvím slevových voucherů. Přes 250 klientů z různých koutů celé republiky si slevové kupóny zakoupilo. Peníze zájemci poslali na účty slevových portálů a ty je přeposlaly ženě, která dorty nabízela. Nikdy však žádné sladkosti zákazníkům nedodala. Některé internetové portály teď samy patří též mezi poškozené, neboť na základě stížností napálených zájemců jim začaly peníze za vouchery vracet. Povedená podnikatelka své aktivity činila již s vědomím, že žádné výrobky prodávat nebude, sebe obohatila a druhé uvedla v omyl. Celkem tak způsobila hmotnou škodu ve výši 111 512 korun. Policejní komisař 30letou ženu obvinil z přečinu podvodu. Čestné jednání je obviněné zřejmě cizí, protože byla v minulosti několikrát pro podvody odsouzena. I nyní si žena odpykává nepodmíněný trest za majetkový delikt.


 

Zneužil dobroty seniorky a okradl ji

Čtyřiapadesátiletý muž okradl starší ženu, když ji připravil o peníze a vydával se za někoho jiného. Muž z obce na Mostecku ženu potkal jeden únorový pátek v nemocnici, kde si chtěla vybrat peníze z bankomatu. Nedařilo se jí to a požádala cizího muže o pomoc. Bankomat ale nešel, tak jela do města a spolu s ní i neznámý muž. Po výběru peněz ženě namluvil, že mu je zima, a že potřebuje peníze na nějaký kšeft. Seniorka ho pozvala do bytu na čaj a na jeho žádost mu půjčila 4 300 korun. Slíbil, že jí je vrátí do několika dnů. Vrátil se však za okamžik s tím, že peněz má málo a potřebuje víc. Žena mu neprozřetelně dala svoji platební kartu, aby si vyzvedl další peníze. Kartu přijel vrátit týž den a ženě podepsal papír, že si od ní půjčil dalších 7 500 korun. Vymyslel si však cizí jméno. Asi za týden zvonil u dveří znovu. Zpátky vrátil jen první půjčku, a od ženy si vypůjčil ještě 3 000 korun. Drze přišel další týden, kdy žena měla dostat důchod. Místo peněz se však setkal s policisty, kteří na místo přijeli a povedeného filutu zadrželi. Poškozenou ženu podvodník připravil o částku 10 500 korun. Policejní inspektor mostecké policie pachateli sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu podvodu.


 

Vandal ničil sociální zařízení v baru

Neznámý poberta se choval vandalsky na sociálním zařízení jednoho mosteckého baru. V nočních hodinách tento víkend poškodil sádrokartonové obložení, vytrhal dlaždice ze stěn, utrhl a odcizil sušič rukou a posprejoval zdi. Poškozený majitel baru vyčíslil škodu na částku 30 tisíc korun. Případem přečinu poškození cizí věci se zabývají mostečtí policisté.


 

Ze sloupů zmizely kabely vysokého napětí

Zatím neznámý zloděj barevných kovů zavítal do lokality Kopistské výsypky. Ze sloupů elektrického vedení odcizil ze sedmi stožárů kabely vysokého napětí, které nebyly pod proudem. I tak neodborným zásahem a manipulací způsobil zkrat a přerušení dodávky napětí do provozovny. Poškozená těžební společnost vyčíslila škodu na částku 36 tisíc korun.


 

Žena oznámila odcizení kabelky, senior ji nalezl a vrátil

Krádež kabelky přišla policii ohlásit jedna Mostečanka. Ta v neděli nastupovala do autobusu MHD s kočárkem v ulici Moskevská a cestovala jen dvě zastávky. Když vystupovala v ulici Budovatelů, zjistila, že ve spodní části kočárku jí chybí kabelka, kterou si tam uložila. Poškozená Mostečanka přišla nejen o kabelku, ale i o peníze, doklady, klíče a brýle. Hmotnou škodu okradená vyčíslila na částku 6 tisíc korun. Případ krádeže nakonec policisté včera odložili. Jak se ukázalo, žena okradena nebyla. Kabelka jí zřejmě vypadla z kočárku už při nastupování. Na zastávce ji našel starší Mostečan, který ji poctivě vrátil na policii.


 

Lapka si přišel pro štafle

Štafle zřejmě nutné potřeboval zatím neznámý přičinlivec. Nešel si je ovšem koupit, ale ukradl je. V obci Hamr na Litvínovsku vnikl v obytném domě do suterénu a poté se vloupal do sklepní kóje. Z ní odcizil dřevěné štafle. Poškozený majitel vyčíslil hmotnou škodu na částku 4 tisíce korun a případ krádeže vloupáním ohlásil policistům na obvodním oddělení v Hamru.


 

Hloupá zábava, někdo hodil na projíždějící autobus předmět

Mostečtí policisté šetří případ poškození cizí věci, ke kterému došlo včera kolem 13.15 hodiny v ulici Rudolická. Na autobus městské hromadné dopravy č. 19, který jel na své lince ve směru od obce Obrnice na Most, v místech pod sídlištěm kdosi vhodil blíže nezjištěný předmět na boční sklo a výplň rozbil. Ke zranění cestujících nedošlo. Dopravní podnik tak jednáním zatím neznámého pachatele utrpěl hmotnou škodu ve výši osm tisíc korun.


 


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 6. března 2012

vytisknout  e-mailem