Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Místo v posteli v kontejneru

RYCHNOVSKO - Zaklíněný mladík nerespektoval domácí vězení. 

Ke kurióznímu, nikoli však výjimečnému případu vyjížděla dnes po půlnoci hlídka policistů obvodního oddělení Kostelec na Orlicí.

Foto:Jan DušekFoto:Jan DušekNa linku 158 v 03:31 oznámil muž, že naproti jeho domu v Kostelci nad Orlicí je v kontejneru zaseknutý muž, který křičí a nemůže vylézt. Na místo vyjela místní hlídka, která mezi činžáky spatřila nádobu na elektroodpad, položenou na bok, a v ní uvízlého dvacetiletého mladíka. Z pasti se ho marně pokoušeli dostat muž a žena, kteří přišli s ním. Policisté muže zaseklého ve sběrné nádobě bez techniky nedokázali vyprostit, a proto o pomoc požádali profesionální hasiče. Ti uvězněného mladíka nakonec z popelnice úspěšně a bez újmy na zdraví vytáhli.
Muži zákona mezitím zjistili, že muž je osoba policii známá, která porušila trestní příkaz Okresního soudu v Rychnově nad Kněžnou ze srpna tohoto roku, jenž mu ukládá samostatný trest domácího vězení s povinností zdržovat se v místě bydliště ve všedních dnech od 15:00 do 06:00.
Na služebně si proto mladík, kterému do kontejneru údajně spadl mobil, posléze vyslechl sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní, za který mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení.



por. Mgr. Alena Kacálková
21. listopadu 2017 v 12:00

vytisknout  e-mailem