Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Místo vody pil alkohol

CHOMUTOV - Na čokoládu neměl peníze, Krádež na ubytovně... 

Místo vody pil alkohol
Na sídlišti Zahradní v Chomutově kontrolovala policejní hlídka projíždějící vozidlo Peugeot 406, které řídil 27letý místní obyvatel. Provedená dechová zkouška prokázala, že muž řídí pod vlivem alkoholu. Přístroj naměřil 1,76 a 1,77 promile alkoholu v dechu. Muž potvrdil, že s pitím piva začal den předtím ve večerních hodinách. V pití pak pokračoval i během následujícího dopoledne kdy byl kontrolován. Jízdu musel ukončit, bude se zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  
 
Na čokoládu neměl peníze
Policisté z Klášterce nad Ohří vyšetřují krádež v prodejně potravin. Tam vyrazil 21letý mladík a z regálu sebral 37 kusů čokolád v hodnotě 884 korun. Sladkosti uschoval za oděv a z prodejny utekl. Následně však byl zadržen policejní hlídkou. Z vyšetřování vyplynulo, že za obdobnou trestnou činnost stál muž před soudem již v únoru letošního roku. I v tomto případě na něj čeká obvinění z krádeže.
 
Krádež na ubytovně
Do pokoje kadaňské ubytovny vnikl zloděj. Poškozený při výpovědi uvedl, že mu zmizela peněženka s osobními doklady a peníze. Celkovou škodu stanovil na necelých 1600 korun.Po pachateli pátrají policisté z místního obvodního oddělení, na zloděje čeká obvinění ze tří trestných činů – krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření platebního prostředku.
 
Kradl na zahradě
Na začátku června se kdosi vloupal v obci Mašťov do zahradního domku. Majitel uvedl, že zloděj všechno prohledal a odnesl mobilní telefon, fotoaparát, zlaté šperky, hodinky, doklady, peníze a nepohrdl ani inzulinovými pery a pamětními medailemi. Za sebou zanechal celkovou škodu ve výši ´34 tisíc korun. Policisté zjistili, že uvedený čin má na svědomí 21letý muž z Loun. Obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody si převzal ve vazební věznici, kde se nachází z důvodů spáchání jiné trestné činnosti.
 
Neunikne potrestání
Policejní komisař obvinil z trestných činů poškození cizí věci a krádeže 27letého Chomutováka. Muž vnikl v Raisově ulici do dílny firmy a zde sebral dva motory, vrtačku a různý hutní materiál. Jelikož stihl poškodit zařízení dílny, vyšplhala se celková škoda na 56 tisíc korun. S porušováním zákona má pachatel již své zkušenosti, za obdobnou trestnou činnost byl totiž odsouzen již v lednu loňského roku.
 
26. července 2011  
nprap. Marie Pivková
 
 

vytisknout  e-mailem