Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Místo zeleniny konopí

CHOMUTOV - Ve skleníku pěstovala zakázané rostliny, Troje poškozené dveře, Prodávali kradené.... 

Místo zeleniny konopí
Policejní komisař obvinil 24letou ženu z okresního města z trestného činu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. Ve skleníku na zahradě totiž pěstovala od dubna letošního roku rostlinu konopí, ačkoliv nemá k nakládání s touto rostlinou oprávnění. Dvě rostliny byly na místě zajištěny a zaslány k odbornému zkoumání. Žena si obvinění převzala, v případě odsouzení jí hrozí peněžitý trest nebo může skončit až na šest měsíců ve vězení.

Troje poškozené dveře
Vloupání do budovy školní družiny vyšetřují policisté ve Vejprtech. Zatím neznámý pachatel poškodil vstupní dveře, dále pak dveře do jídelny a kanceláře. Z místa sebral finanční hotovost. Za sebou zanechal celkovou škodu ve výši 21 tisíc korun. V případě dopadení pachatele bude obviněn z krádeže a poškození cizí věci.

Prodávali kradené
Dva muži ve věku 18 a 21 let z Kadaně jsou podezřelí z podílnictví. Společně v srpnu letošního roku převzali od dalšího muže pět kusů rybářských prutů s příslušenstvím v pouzdře, elektrickou vrtačku a brusku. Část věcí prodali dalším lidem, zbylé měl starší z dvojice doma v místě svého bydliště a vydal je policistům. Oba podezřelí dobře věděli, že věci pocházejí z trestné činnosti. Nyní jim hrozí až čtyřleté vězení.

Rádio zůstalo v autě
Muž z obce Loučná pod Klínovcem oznámil na místní oddělení policie ve Vejprtech vniknutí do vozidla. Auto zůstalo zaparkované na parkovišti u turistické stezky, kdosi vnikl dovnitř, vytrhl autorádio a poškodil spínací skříňku. Rádio zůstalo odložená na sedadle spolujezdce, ale i tak bude majitele stát oprava poškozených věcí nejméně 9 tisíc korun. Policisté skutek vyšetřují jako trestný čin poškození cizí věci.

23. října 2014
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem