Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Mistr převleků vyloupil v Praze již čtvrtou banku

Pražští policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který přepadl již čtvrtou banku a jeho agresivita při přepadeních stále stoupá.  

K prvnímu přepadení došlo v pátek 21. června kolem jedenácté hodiny dopolední na Praze 5 v ulici Lidická. Pod pohrůžkou výbušniny, kterou držel v ruce, si vyžádal vydání peněz a ty mu pokladní ve strachu o svůj život vydala. Druhé přepadení provedl v úterý 2. července taktéž kolem jedenácté hodiny na Praze 2 v ulici Lazarská. To proběhlo úplně stejným způsobem a pachatel si také odnesl finanční hotovost. Třetí banku přepadl ve čtvrtek 11. července pár minut před polednem na Arbesově náměstí na Praze 5. V tomto případě mu však pokladní odmítla dát peníze a utekla do zadních prostor provozovny. Jelikož si neodnesl žádné peníze o den později a to 12. července přepadl další banku. V tomto čtvrtém případě se však vrátil do banky na Praze 2 v ulici Lazarské, kterou již jednou přepadl. Nyní již však pokladní ukázal, že má střelnou zbraň a při přepadení byl mnohem agresivnější. Žena mu posléze do igelitové tašky naskládala peníze a on jako by se nic nedělo, odešel pryč.
 
Ve všech případech se pachatel snaží relativně úspěšně maskovat pokrývkou hlavy (jednou kloboukem a třikrát kšiltovkou), dále nosí brýle (dioptrické a plastové sluneční), styl oblékání cíleně úplně mění a po přepadení se okamžitě převléká a zbavuje oblečení. Velmi dobrým maskováním dokáže dokonce ovlivnit i svůj věk. I přestože se to z kamerových záznamů pocházejících z bank zdá nepravděpodobné, kriminalisté vědí, že se jedná o stejného muže, který se snaží pouze policisty a okolí zmást.
 
Popis: Jedná se o muže světlé pleti ve věku kolem 40 let, 170 cm vysoké hubené postavy. Má hnědé na temeni míně řídnoucí vlasy. Hovoří česky bez přízvuku, ale spíše hlubším hlasem. Působí normálně a nosí laciné neznačkové oblečení. Pachatel působí na fotografiích z různých případů odlišně, nicméně nedejte se tím zmást.
 
Jakékoliv informace k pachateli mohou občané volat na linku 158. V žádném případě se však nesnažte muže zadržet, jelikož je ozbrojen, může být velmi nebezpečný!!!
 

por. Bc. Eva Kropáčová    24.7.2013

vytisknout  e-mailem