Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Mistrovství kynologů ČR

Vysočina - Jihočeská stopa na Mistrovství kynologů ČR - náš psovod opět silně zabodoval. 

Mistrovství ČR ve služební kynologii 2015

XII. ročník policejního mistrovství psovodů se služebními psy se uskutečnil v Jihlavě.  

 

Mistrovství psovodů 1

Pod záštitou ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia České republiky dvaadvacet nejlepších policejních psovodů celý minulý týden soutěžili ve dvou hlavních kategoriích a to ve vyhledávání výbušnin a vyhledávání omamných a psychotropních látek. Všichni změřili své síly také v disciplíně ovladatelnost a obratnost psů.

 

V kategorii vyhledávání omamných a psychotropních látek se nejlépe umístil prap. Luboš GRIC se svým psem Lukasem z KŘP Jihočeského kraje.

V kategorii vyhledávání výbušnin se nejlépe umístil nprap. Dušan ses svým psem Egonem z KŘP Jihomoravského kraje.

Z družstev dopadla nejlépe pro družstvo z KŘP Jihomoravského kraje a to konkrétně pro mjr. Zdeňka Kováře, nprap. Radka Severina se psem Qveikem a nprap. Martina Štěrbu se psem Qarrou.

Součástí mistrovství byl i XXI. Ročník celostátní soutěže příslušníků Policie ČR psovodů se služebními psy o „ Putovní pohár policejního prezidenta“. Putovní pohár policejního prezidenta převzalo družstvo KŘP Jihomoravského kraje. Tuto cenu převzal společně s družstvem i náměstek ředitele pro vnější službu Jihomoravského kraje plk. Miloslav Machát.

Výkony psovodů a především jejich psů opět ukázaly na nezastupitelnou úlohu služebního psa při plnění úkolů Policie ČR a zároveň opět prokázaly výbornou úroveň policejní služební kynologie v České republice.

Letošní mistrovství zahájil policejní prezident brig. Gen. Tomáš Tuhý. Soutěži a slavnostnímu vyhodnocení byl přítomen zástupce policejního prezidia plk. Martin Hrinko, ředitel ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia České republiky.

13. září 2015
kpt. Bc. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR

Odkazy do noveho okna

 

 

vytisknout  e-mailem