Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Mistrovství světa v motokrosu

SOKOLOVSKO – Policisté zvýšili výkon služby. 

Jako každý rok se i ten nynější koná mistrovství světa v motokrosu ve třídách MXGP a MX2 -  a to již tento víkend 15.7. – 16.7. 2023. Fanoušci se do motokrosového areálu Loketských serpentin sjíždí nejen z České republiky, ale i ze zahraničí. Každoročně se tohoto sportovního víkendu účastní tisíce návštěvníků.

Vzhledem k takto populární akci bude během celého mistrovství posílen výkon služby policistů z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. V rámci tohoto mistrovství proto probíhá ve dnech 13. – 16. července 2023 policejní akce s názvem „Bezpečná lokalita“, při níž policisté zaměřují svou práci na zajištění veřejného pořádku, bezpečnosti osob a bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na pozemních komunikacích. Zejména se soustřeďují na jízdu pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek (včetně podávání alkoholických nápojů mládeži), dále na různé druhy krádeží (krádeže motorových vozidel (jednostopých), kapesní krádeže, drobné krádeže ze stánkového prodeje), na výtržnictví, ublížení na zdraví apod. 

Aby se návštěvníci závodů nestali oběťmi trestné činnosti, doporučují policisté několik preventivních rad: 

• Ve svých vozidlech, stanech či karavanech nenechávejte žádné cennosti (mobilní telefony, tablety, počítače, peníze apod.). Auto ani stan nejsou trezor a každá cennější viditelná či jednoduše přístupná věc je pro zloděje lákadlem.
• Své osobní věci mějte pod kontrolou – telefony a peněženky zavírejte do kapes, které jsou pro zloděje hůře přístupné (např. náprsní kapsa). 
• Své věci a batohy nenechávejte odložené bez dozoru. Ne nadarmo se říká, že příležitost dělá zloděje.
• Svá vozidla a motocykly parkujte na vyhrazených parkovištích a řádně je uzamykejte.
• V případě, že dojde k vloupání do vozidla, volejte linku 158 nebo zajděte na nejbližší služebnu Policie ČR. Nikdy s vykradeným vozidlem nemanipulujte – mohli byste zničit případné stopy! 

Letáčky s preventivními radami policisté rozdávají již přijíždějícím návštěvníkům. Ty jsou navíc přeložené do anglického a německého jazyka, neboť závody pravidelně navštěvují i příslušníci jiných států. 

por. Mgr. Lucie Machalová 
 

Odkazy do noveho okna

Motokros Loket 2023

Motokros Loket 2023 

Detailní náhled

Motokros Loket 2023

Motokros Loket 2023 

Detailní náhled

Motokros Loket 2023

Motokros Loket 2023 

Detailní náhled

Motokros Loket 2023

Motokros Loket 2023 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem