Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Mistrovství světa v motokrosu

SOKOLOVSKO – Policisté zvýšili výkon služby. 

Jako každý rok, tak i v tom letošním se v Lokti koná Mistrovství světa v motokrosu ve třídách MXGP a MX, a to již o tomto víkendu ve dnech 16. – 17. července. Fanoušci se do motokrosového areálu Loketských serpentin sjíždí nejen z České republiky, ale i ze zahraničí. Každoročně se tohoto sportovního víkendu účastní tisíce návštěvníků.

Připraveni jsou již i policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. Během celého mistrovství bude posílen výkon služby policistů. V rámci tohoto mistrovství probíhá ve dnech 14. -. 17. července 2022 policejní akce pod názvem „Bezpečná lokalita“ zaměřená na zajištění veřejného pořádku, bezpečnost osob a na dohled nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu v souvislosti se zmíněnou sportovní akcí a doprovodných kulturních akcí v motokrosovém areálu a amfiteátru města Loket. V rámci akce budou policisté kontrolovat motorové dopravní prostředky se zaměřením na jízdu pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek. V rámci prevence se pak zaměření na úsek páchání trestné činnosti a přestupků, zejména krádeží motocyklů, kapesních krádeží. Kontrolovat budou také podávání alkoholických nápojů mládeži. Opatření se zúčastní policisté z pořádkové, dopravní a cizinecké policie, kynologové se svými služebními psy, kriminalisté a kolegové ze Spolkové republiky Německo.

Vzhledem k vysoké kumulaci osob upozorňujeme návštěvníky, aby ve svých vozidlech, stanech či karavanech nenechávali žádné cenné věci jako např. mobilní telefony, tablety, počítače, peníze aj. Auto není trezor a každá cennější viditelná věc je pro zloděje lákadlem. Obdobné akce jsou pro ně rájem na páchání trestné činnosti, neboť se jejich počin ztratí v šumu dění. Dojít ke krádežím tak může nejen na parkovištích, ale také přímo v motokrosovém areálu. Svá vozidla a motocykly parkujte na vyhrazených parkovištích a řádně je uzamykejte. Hlídejte si své osobní věci a peněženku nenoste po kapsách v kalhotách, ale nejlépe co nejblíže u těla např. v náprsní kapse, abyste jí měli stále pod kontrolou. Stačí jen chvilková nepozornost a můžete se lehce stát obětí zloděje, proto nenechávejte své věci jako např. kabelku či batoh ani chvilku bez dozoru. Ne nadarmo se říká, že příležitost dělá zloděje.

Policisté se zaměřují již na přijíždějící návštěvníky, kteří na závodech tráví celý víkend. Těm rozdávají preventivní letáčky přeložené do anglického a německého jazyka, jež upozorňují návštěvníky, aby si dávali pozor na své věci. Nenechávali bez dozoru své cennosti, jako např. kabelky, batohy, mobily aj. Dále se v nich doporučuje se, aby si důkladně zamykali svá vozidla i karavany a nestali se tak oběťmi zlodějů.

kpt. Bc. Zuzana Týřová
15. 7. 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem