Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladá podvodnice

TEPLICE - Spáchala tři trestné činy; Letáková krádež a další. 

Mladá podvodnice
     Teprve 20letá žena z Teplicka byla obviněna ze spáchání hned několika trestných činů. V březnu letošního roku uzavřela úvěrovou smlouvu na poskytnutí spotřebitelského úvěru na nákup motorového vozidla v hodnotě téměř 90 tisíc korun, v žádosti však uvedla nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši příjmu a splátky za poskytnutý úvěr navíc nesplácí. V září si zase z autopůjčovny zapůjčila osobní automobil Škoda Fabia, který ovšem nevrátila a namísto toho jej za čtyři tisíce prodala dosud neznámé osobě. Žena také ráda pobývá v hotelech a penzionech, kde ovšem „zapomíná“ zaplatit. Je podezřelá, že se nejméně v šesti případech společně se svým 30letým přítelem ubytovala v různých ubytovacích zařízeních, odkud po několika dnech odešli, aniž by za noclehy a stravu zaplatili. Tohoto jednání se dopouštěli v celém kraji, naposledy se ubytovali v luxusním hotelu v Teplicích, a to již s úmyslem účet za bezmála osm tisíc korun opět nezaplatit. Do hotelu si však pro ženu, po které již bylo vyhlášeno celostátní pátrání, přišli policisté. Byla obviněna z trestných činů podvodu, zpronevěry a úvěrového podvodu, za což jí hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Její přítel, který byl obviněn z přečinu podvodu, může jít za mříže maximálně na dva roky.
 
Letáková krádež
     Sdělení podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu si vyslechli dva muži ve věku 24 a 28 let. Začátkem září letošního roku se v Teplicích po předchozí domluvě pokusili odcizit volně odložené a svázané balíky reklamních letáků různých prodejních sítí, které byly připravené k distribuci. Jednalo se více jak pět tisíc letáků v celkové hodnotě přes 9 tisíc korun, které chtěli podezřelí odevzdat do sběru. Lapkové však byli vyrušeni a z místa nakonec odešli s prázdnou. Mladší zloděj se již v minulosti dostal do křížku s paragrafy, proto ho může soudce poslat až na tři roky za mříže, druhý lapka může strávit ve vězení maximálně dvě léta.
 
Během chvilky přišel o kolo
     O horské kolo vybavené pomocným elektrickým pohonem přišel jeho majitel v teplické části Prosetice. Odstavil si své kolo před lékárnou, a když se za několik minut vrátil, místo bylo prázdné. Udělal totiž zásadní chybu, svůj majetek si nijak nezabezpečil, čehož využil dosud neznámý pachatel, který mu kolo v hodnotě 25 tisíc korun odcizil. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli i odcizeném kole intenzivně pátrají.
 
Vloupání do garáže
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do garáže. Zloděj překonal okno ze skleněných luxfer a vnikl do garáže, ze které si odnesl vysavač, DVD přehrávače, sadu nádobí a z vozidla navíc odcizil dalekohled a navigaci. Celková škoda byla vyčíslena na 34 tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení za spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci maximálně dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 3. 11. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem