Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Mladá žena okradla seniorku

ŽĎÁRSKO: Policisté ji velmi rychle dopadli 

Včera krátce po jedenácté hodině dopoledne přijali policisté v Bystřici nad Pernštejnem oznámení o krádeži kabelky. Dvaaosmdesátiletá žena si při cestě od lékaře v Nádražní ulici chtěla odpočinout a položila si na zem vedle sebe tašku a kabelku. Přitom k ní přistoupila mladá žena, která kabelku vzala a z místa utekla.
 
Policisté okamžitě začali po pachatelce krádeže pátrat. K dispozici měli popis ženy, který uvedla poškozená seniorka. Na základě místní a osobní znalosti zhruba po půlhodině pachatelku dopadli. Jedná se o osmnáctiletou ženu z Novoměstska. Ke krádeži se přiznala a policistům ukázala místo, kam kabelku s doklady, mobilním telefonem a klíči zahodila. Policisté pak odcizené věci předali majitelce. Finanční hotovost 500 korun už ale žena stihla utratit.
 
Policisté navíc zjistili, že mladá žena byla za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech již odsouzena. Včera jí sdělili podezření z přečinu krádeže a případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Ženě hrozí až tři roky vězení.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
22. října 2013

vytisknout  e-mailem