Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Mladá žena vykradla několik domů

STŘÍBRO – Policisté zadrželi 23letou ženu bezprostředně po činu. Následně zjistili, že se nejedná o její jediné protiprávní jednání – dotyčná se totiž přiznala i k další trestné činnosti, kterou páchala ve Stříbře.  

     V pondělí sdělili stříbrští policisté podezření ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 23leté ženě. Tu ve druhé polovině září zadrželi policisté ve večerních hodinách ve Stříbře poté, co vnikla na pozemek jednoho domu v Nádražní ulici a z volně přístupné terasy si vzala například prázdnou bednu od piva, jednu plnou láhev piva, sklenici medu, proutěný košík a další věci za více než 1 000 korun. Provedeným testem na drogy policisté zjistili, že je dotyčná pod vlivem drog, neboť provedený test byl pozitivní na amfetamin. Žena se následně doznala ke spáchání dalších činů, kterých se měla dopustit mezi 17. a 24. zářím letošního roku ve Stříbře.  
     Nejprve měla páchat trestnou činnost v Jiráskově ulici, kde nezajištěnými dveřmi vnikla do domu, kde z chodby odcizila plechovou krabičku a v obývacím pokoji vzala z peněženky 300 korun. Poté v průchodu jednoho domu na náměstí odcizila 4 chleby, 50 rohlíků, 8 dalamánků, 10 koblih a svazek klíčů. V tomto případě způsobila škodu za více než 500 korun. Krátce na to vnikla pootevřeným oknem do bytové jednotky v Plzeňské ulici, kde si vzala svazek klíčů, MP3 přehrávač, balení tabáku, plastovou krabičku na tabák i tabatěrku. Dům opustila a následně se do bytu, který za pomoci odcizených klíčů odemkla, vrátila. Tentokrát si odnesla fotoaparát, dva mobilní telefony, peněženku s platební kartou a osobními doklady, vzala také dámské hodinky a šperky. Podezřelá se poté pomocí platební karty snažila vybrat finanční hotovost u bankomatu ve Stříbře, to se jí ale nepodařilo a karta byla přístrojem zadržena. Tímto svým jednáním způsobila škodu za bezmála 6 000 korun. Poté žena pokračovala v Palackého ulici, kde nezajištěnými vchodovými dveřmi vnikla na chodbu domu, odkud odcizila svazky klíčů od domu, garáže a motorového vozidla poškozených, odnesla si také sportovní boty, tašku a 2 svítilny. Škoda v tomto případě dosáhla téměř 1 800 korun. Dalšího protiprávního jednání se dotyčná dopustila v jednom stříbrském penzionu, kde ze zámku dveří odcizila svazek klíčů v hodnotě 330 korun.
     Celková škoda, kterou podezřelá způsobila, přesáhla 10 500 korun. Nyní jí za protiprávní jednání hrozí mimo jiné i trest odnětí svobody až na tři léta.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
28. 11. 2014    

 

vytisknout  e-mailem