Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Mladého útěkáře zadrželi policisté

ÚO Bruntál - ještě mu prokázali tři případy krádeží a jiné zprávy z okresu 

Vloupání do hotelu
Vrbenští policisté šetří vloupání do kanceláře hotelu v Karlově Studánce. V době od 24. do 25.9.2011 násilně vnikl prozatím neznámý pachatel do kanceláře hotelu. Odcizil dva notebooky, DVD přehrávač, trezor s finanční hotovostí kolem 110 tisíc Kč, fotoaparát a další věci v celkové hodnotě přes 177 tisíc Kč.
 
Z chatky zmizela kabelka
V nočních hodinách dne 25.9.2011 v Dolní Moravici v areálu hotelu vnikl pachatel do neuzamčené chatky. Z pokoje odcizil sportovní kabelku, ve které byla peněženka s hotovostí 900 Kč, mobilní telefon, prsteny a náušnice z bílého kovu, kapesní nůž a doklady. Způsobená škoda činí přes 5 tisíc Kč.
 
Z diskotéky odešla bez telefonu
V Rýmařově na diskotéce z pátku 23. na sobotu 24.9.2011 pachatel využil nestřeženého okamžiku a 18leté dívce odcizil z kabelky, kterou měla zavěšenou přes rameno, mobilní telefon. Způsobená škoda činí 2950 Kč.
 
Pod vlivem alkoholu byl agresivní, skončil na záchytce
Albrechtičtí policisté zasahovali dne 24.9.2011 proti agresivnímu 38letému muži, který slovně napadal personál restaurace na ulici ČS. legií a snažil se poškodit i zařízení podniku. Na výzvy policistů nereagoval a neustále se choval agresivně. Byl zajištěn, odmítl dechovou zkoušku a následně byl převezen k vystřízlivění na záchytnou stanici do Opavy.
 
Majitel přistihl ve své chatce spícího muže
V sobotu 24.9.2011 vrbenští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření 18letému mladíkovi pro přečin porušování domovní svobody. Toho se měl dopustit tím, že dne 24.9.2011 v brzkých ranních hodinách v podnapilém stavu přelezl oplocení zahrádky v kolonii „Pod Stavařem“. Přes okno toalety vnikl do chatky, kde se dostal až do podkroví a usnul na nafukovací matraci. Zde ho nalezl majitel, který přivolal policisty. Škoda na majetku nevznikla.
 
Z kostela zmizely okapové svody
V Horním Benešově odcizil pachatel z kostela a budovy fary na ulici Školní celkem 10 metrů měděných okapových svodů. Způsobená škoda činí 6 tisíc Kč.
 
Vloupání do restaurace
Bruntálští policisté šetří během víkendu vloupání do restaurace v Horním Benešově. Dosud neznámý pachatel rozbil okno budovy a vnikl dovnitř. Z pod pultu odcizil cigarety různých značek, sladkosti a z lednice alkoholické (rum, pivo) i nealkoholické nápoje. Svým jednáním způsobil majiteli škodu přes 4 tisíce Kč.
 
Při otáčení se střetla s motocyklem
V 17,20 hodin dne 23.9.2011 mezi obcemi Bruntál a Staré Město se otáčela 34letá žena s vozidlem Ford Focus a nedala přednost 20letému muži na motocyklu Yamaha. Došlo ke střetu a motorkář spolu se svou 22letou spolujezdkyní utrpěli lehká zranění. Požití alkoholu u obou řidičů bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Způsobená škoda činí 70 tisíc Kč.
 
Dostal smyk a narazil do stromu
Na ulici Opavská v Krnově v sobotu 24.9.2011 v 19,25 hodin jel 31letý muž s vozidlem Ford a začal předjíždět osobní vozidlo. S fordem dostal v levé jízdní polovině smyk a narazil za pravým okrajem vozovky do stromu. Po nárazu bylo auto odmrštěno zpět na komunikaci. Při nehodě se lehce zranil nejen řidič, ale i jeho dva spolujedoucí ve věku 35 a 29 let. Při dechové zkoušce bylo řidiči naměřeno 1,61 promile alkoholu. Způsobená škoda na vozidle činí 50 tisíc Kč.
 
Mladík na útěku z výchovného ústavu kradl
Albrechtičtí policisté zadrželi v těchto dnech 15letého mladíka, který byl na útěku z výchovného ústavu a páchal na Albrechticku majetkovou trestnou činnost. Policisté šetřením zjistili a prokázali mu hned tři případy, z toho dva spáchal se stejně starým kamarádem.
Policejní komisař SKPV oba mladíky obvinil z provinění krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a porušování domovní svobody. Mladistvý útěkář byl ještě obviněn i z provinění maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože byl měsíc na útěku z výchovného ústavu. Nyní je stíhán vazebně.
Svého protiprávního jednání se měli dopustit v době od 16. do 22.9.2011 tím, že po vzájemné dohodě nejprve ve Městě Albrechticích na ulici Nerudova měli vniknout do stolárny a odcizit skútr Suzuki a jezdit s ním po poli. Zde byl moped nalezen a zajištěn. Následně měl jeden z nich za pomoci druhého vniknout do restaurace na ulici B. Němcové a odcizit tam cigarety a cukrovinky. Část z lupu bylo nalezeno pod oknem pohostinství.  
Poslední skutek spáchal obviněný útěkář sám a to v době od 15. do 22.9.2011 v Opavici. Zde měl vniknout do rodinného domku, který prohledal a odcizil mikinu, pití, oplatky a bonbóny. 
Svým jednáním způsobili majitelům škodu přes 13 tisíc Kč.
 
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr♦mvcr.cz
26.9.2011

vytisknout  e-mailem