Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mládež a alkohol

LITOMĚŘICE - O víkendu proběhla v našem okrese kontrolní akce 

V rámci opatření zaměřených na kontrolu podávání a konzumaci alkoholických nápojů mezi mladistvými provedli policisté kontrolní akci zaměřenou na restaurační provozovny na Litoměřicku a Roudnicku. Ze soboty na neděli proběhla kontrola několika nočních podniků v součinnosti se strážníky městské policie a pracovnicemi orgánu sociálně právní ochrany dětí. Na Roudnicku se na základě stížností veřejnosti a žádosti městského úřadu provedla také kontrola v restauraci Renda, která je hojně navštěvovaná mládeží.
 

Celkem bylo zkontrolováno několik desítek mladistvých návštěvníků restaurací a výsledkem bylo 15 osob mladších 18 let s pozitivní dechovou zkouškou na alkohol. Naměřené hodnoty se pohybovaly od 0,2 do 1,5 promile. Nejmladším hříšníkem s pozitivním výsledkem byla 16 letá dívka. Jednání osob, které prodaly, podaly nebo poskytly osobě mladší 18 let alkohol, bude dokumentováno a právně kvalifikováno na základě dalšího šetření.
 

Všichni mladiství v podnapilém stavu byli za účasti sociálních pracovnic předáni do rukou jejich rodičů. Další podobné akce plánují policisté v celém litoměřickém okrese i v příštích dnech.
 

nprap. Pavla Kofrová
Litoměřice, 2. prosince 2013 

 

vytisknout  e-mailem