Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Mladí řidiči jeli pod vlivem drog

PLASY, PŘEŠTICE – Policisté u mladých řidičů zjistili přítomnost drog.  

     V prvním případě policisté z obvodního oddělení policie Kaznějov v rámci kontrolní činnosti dne 12. března 2016 zastavili 20 letého řidiče osobního vozidla tovární značky Škoda Fabia v obci Plasy. Hlídka mladého muže při silniční kontrole podrobila na místě orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek s pozitivním výsledkem na látku cannabis, na základě čehož mu na místě zadržela řidičský průkaz a zakázala další jízdu. Policisté muže následně převezli k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.
     V druhém případě policisté z obvodního oddělení policie Přeštice v rámci kontrolní činnosti dne 13. března 2016 zastavili 23 letého řidiče osobního vozidla tovární značky Opel Vectra v obci Přeštice. Hlídka mladého muže při silniční kontrole taktéž podrobila na místě orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek s pozitivním výsledkem na látku amphetamin a metamphetamin, na základě čehož mu na místě zadržela řidičský průkaz a zakázala další jízdu. Policisté muže následně převezli k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.
     Policisté v obou případech jednání mladých mužů kvalifikovali jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, za jehož spáchání jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
nprap. Ing. Jan Koželuh
14. března 2016

vytisknout  e-mailem