Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladí zloději

LOUNY- Kabelku neubránily; Krást naftu se nevyplácí; Neplatila na své dítě. 

Kabelku neubránily
Kriminalisté z Loun se v posledních dnech zabývali dvěma případy, které se staly v pražských ulicích. Dle šetření policistů zde řádili dva mladiství, kteří byli na útěku z výchovného ústavu na okrese Louny. Dle zjištěných informací se mladíci domluvili, že si opatří finanční prostředky. Jejich získání však bylo již za hranicí zákona. Na začátku května tohoto roku se pokusili získat tašku seniorky. Zatímco jeden z nich hlídal, druhý se přetahoval s obětí o svou kořist. Žena v důsledku potyčky upadla na zem. Teprve tehdy se mladistvému podařilo získat tašku z rukou poškozené. Opodál si pak úlovek společně prohlédli a vzali si, co se jim hodilo. Seniorka neutrpěla žádné zranění, avšak vznikla jí škoda necelých 500 korun. Jejich lup ale asi nebyl dostatečný, a tak se následující den rozhodli čin opakovat. Obětí se stala opět seniorka a průběh byl téměř totožný. Tentokrát však napadená žena utrpěla lehké zranění a finanční škodu ve výši 500 korun. 
Jelikož se za pomoci násilí zmocnili kabelek včetně platební karty, kriminalisté jim v těchto dnech sdělili obvinění z trestného činu Loupež a Neoprávněné opatření, padělání a pozmění platebního prostředku. Za jejich čin jim může v případě odsouzení hrozit trest odnětí svobody v rozmezí dvě léta až deset let. V současné době je jeden z mladistvých ve vazbě.

Krást naftu se nevyplácí
Policisté z obvodního oddělení v Lounech šetří případ ze začátku tohoto měsíce. V areálu dopravní společnosti bylo odcizeno 200 litrů motorové nafty přímo z nádrže zaparkovaného autobusu. Indicie vedly k muži ve věku 34 let, kterému se podařilo odcizit pohonnou látku až za použití násilí. Škoda se tak vyšplhala na necelých 6500 korun. Policistům se podařilo zjistit, že muž do prostor areálu přijel autem i přesto, že mu byl na jaře tohoto roku uložen trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Nenechavec se tak dopustil trestného činu Krádeže a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Jelikož byl také za obdobný čin potrestán v posledních třech letech, hrozí mu nyní další trest odnětí svobody až na tři léta.

Neplatila na své dítě
Žena ve věku 42 let se zřejmě nemohla nadále starat o své dítě, které je nyní umístěno ve výchovném ústavu. Organizace starající se o její dítě však od konce roku 2015 nedostává peníze, které by měla matka řádně zasílat na výživu svého dítěte. Žena však nepřispívá ani na úhradu péče poskytované ústavem jejímu synovi, ačkoli je tomu ze zákona povinna. Dlužná částka se tak celkem vyšplhala na necelých 24 tisíc korun. Svým jednáním se dopouští neplatící matka trestného činu Zanedbání povinné výživy, za který by mohla jít do vězení až na tři roky. Případ je nadále v šetření lounských policistů.

nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny

22. června 2017

vytisknout  e-mailem