Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mladíci budou muset začít šetřit

JIČÍNSKO - Čeká je náhrada škody 

Kombinace vypitého alkoholu a touhy po dobrodružství přivedly v noci na čtvrtek 28. června dva mladíky ve věku 18 a 19 let až na střechu prodejny ve Vitiněvsi.
Oba se náhodou setkali v restauraci v Nemyčevsi, kde popíjeli jedno pivo za druhým. Po desátém „kousku“ zaplatili a společně se vydali na cestu domů. Zkratkou přes louku se dostali do Vitiněvse, kde znaveni cestou odpočívali na lavičce před prodejnou. Bavili se o životě, až staršího z nich napadlo, že by se mohl podívat, zda nejsou na střeše prodejny zapadlé míčky takzvané „hakysáky“. Po žebříku vylezl nahoru, a když žádný míček nenašel, začal kopat do kondenzačních jednotek chladicích vitrín. Po chvíli se k němu přidal i jeho kamarád. Společně tak poškodili tři jednotky, které vyřadili z provozu, a tím došlo k znehodnocení zboží v prodejně. Naštěstí jejich řádění neušlo pozornosti muže ze sousedství, který vše oznámil na policii. Jakmile mladíci zjistili, že se  nad nimi „stahují mračna“, slezli dolů a utekli. Vzhledem k tomu, že po nich na lavičce zůstala mikina a vedle položený skateboard a modro-žluté kolo Favorit, nebylo pro policisty těžké zjistit jejich identitu.  Pak už bylo jen otázkou času, kdy skončí na policejní služebně. Hned u prvního výslechu se přiznali, a i když svého jednání velmi litovali, nebylo jim to nic platné.
 
Oba mladíci, kteří nepracují ani nestudují, si vyslechli obvinění z přečinu poškození cizí věci, za což jim hrozí až roční vězení. Navíc budou muset hodně šetřit, neboť je čeká i náhrada škody ve výši 38 tisíc korun.

nprap. Hana Klečalová
21. srpna 2012 v 15:09

vytisknout  e-mailem