Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mladíci chtěli jen něco hezkého na sebe

JIČÍNSKO - Teďjim hrozí pobyt za mřížemi 

                                   ilustrační foto
V neděli 11. března večer vyjeli novopačtí policisté do Krkonošské ulice
, kde se dvojice  mladíků vloupala do prodejny se sportovním oblečením.
 
Po příjezdu hlídky stačili oba utéct, a i když je policisté pronásledovali, přesto je už nikde nenašli. Jediný, koho si v okolí prodejny všimli, byl patnáctiletý hoch, který mužům zákona řekl, že zde pouze prochází. Později policisté zjistili, že to nebyla pravda. Dlouho na útěku nebyli ani oba mladíci a už druhý den ráno skončili všichni tři na policejní služebně, kde se ke všemu přiznali.

Podle jejich výpovědi se do prodejny vloupal nejstarší z nich, osmnáctiletý, spolu se svým o dva roky mladším kamarádem. Třetí člen party, teprve patnáctiletý hoch, měl za úkol hlídat venku. V prodejně se zajímali nejen o pánské oblečení, ale i o dámské sukně a kalhoty. Lup v hodnotě téměř 62 tisíc korun postupně ukládali do přinesené tašky, kterou při útěku nechali na místě.  Nutno zdůraznit, že všichni tři svého jednání velmi litovali. Nejstarší z nich navíc uvedl, že si chtěli pořídit něco hezkého na sebe a v žádném případě neměli v úmyslu zboží dál prodávat. Je ovšem otázkou, který z nich by nosil sukně a další dámské oblečení. 
 
Nejstarší z party si vyslechl obvinění za pokus  přečinu krádeže a ohrožování výchovy mládeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Jeho dvěma kamarádům  hrozí až  roční vězení.

nprap. Hana Klečalová
13. března 2012 v 13:15

vytisknout  e-mailem