Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladíci obviněni z podvodu

ÚSTÍ NAD LABEM - Měli plán, jak si jednoduše přijít k penězům. Teď jim hrozí až 8 let vězení. 

Mladíci se v krátké době chtěli dostat k většímu obnosu peněz. Koncem měsíc ledna se dva mladíci (20,19) domluvili, že si jednoduše přijdou k penězům. Starší z mladíků pracoval u přepravní společnosti a v souvislosti s jeho zaměstnáním je společně napadnul bezva plán. Plán zněl takto. Prostřednictvím internetu si u prodejce na smyšlená jména objednají převážně mobilní telefony Apple iPhony a nechají si je přepravní společností doručit. Ve chvíli, kdy je bude starší z mladíků doručovat, tak zásilku vyberou, prodají v místní zastavárně a peníze si rozdělí. Těchto objednávek uskutečnili šestnáct, avšak pouze jedna z nich byla vyřízena a odeslána. S touto zásilkou naložili tak, jak plánovali a každý si přišel k několika tisícům. Škoda, kterou mohli způsobit se pohybuje kolem 1 392 000 korun.
V dalších dvou krádežích změnili systém. Starší z mladíků při přepravě a doručování zásilky adresátovi tuto zásilku společně s komplicem otevřeli, vyndali z ní zboží a následně jí pouze znova přelepili. Adresát, kterému byla zásilka doručena, tak s hrůzou zjistil, že je prázdná. Ihned tuto ztrátu reklamoval u přepravní společnosti.

V současné době jsou mladíci obvinění z trestného činu Podvodu, Zpronevěry a Porušení tajemství dopravovaných zpráv.  Škoda, kterou způsobili se pohybuje kolem 124 tisíc korun. Za uvedené jednání jim hrozí trest odnětí v rozmezí od 2 do 8 let.

Ústí nad Labem 20.3.2017
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem