Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Mladíci přepadli ženu na ulici

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Dva mladíci přepadli ženu na její cestě domů.  

 

Sedmapadesátiletá žena se ve středu 27. ledna o čtvrt na sedm večer vracela domů. Šla spojovacím chodníkem mezi ulicemi Alšova a Úprkova ve Starém Městě. Najednou k ní zezadu přiskočili dva neznámí muži. Chytili ji za kabelku. Žena ji ale pevně držela. Po nárazu žena spadla na zem a kabelku přilehla. Útočníci se snažili kabelku z pod ženy získat, ale nepodařilo se jim to. V druhé ruce žena nesla nákupní tašku s potravinami za sto korun. Lupiči vzali ženě aspoň tuto kabelu s nákupem a utekli. Žena naštěstí vyvázla z přepadení bez zranění. Poté, co se vzpamatovala, došla domů a zavolala na linku 158. Do místa přepadení vyjeli ihned policisté, kteří propátrali okolí, ale pachatele loupežného přepadení nenašli.

Policisté pátrají po dvou mladých mužích ve věku okolo osmnácti let. Jeden z nich je asi 180 cm vysoký a byl oblečený do tmavé bundy s kapucí přes hlavu a tmavých kalhot. Druhý z pachatelů je menší asi 155 cm vysoký a na sobě měl oblečenu světlou bundu s černými čárami a tmavé kalhoty. Kdokoliv by měl poznatky k přepadení nebo jeho pachatelům, kteří se před šestou hodinou večer pohybovali v prostoru od staroměstského Colorlaku k ulici Alšově, ať své informace sdělí na lince 158.

Kriminalisté toto loupežné přepadení šetří také v souvislosti s podobným přepadením, ke kterému došlo ve středu 20. ledna po poledni ve Štěpnické ulici v Uherském Hradišti. Tehdy malík přepadl starší ženu a neúspěšně se jí pokusil uloupit kabelku.


 

28.1.2010

vytisknout  e-mailem