Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Mladíci řídili zfetovaní

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté přistihli tři mladé muže pod vlivem pervitinu. 

 

Uherskobrodští policisté zastavili v sobotu večer osobní VW, kterým ulicemi Uherského Brodu jel osmadvacetiletý muž. Když jej policisté vyzvali k předložení dokladů, měl u sebe akorát dokumenty k autu. Ani jeden doklad totožnosti. Policisté se snažili zjistit mužovu totožnost, ale na ulici se to nepodařilo, atak jej museli předvést na policejní oddělení. Tam se zjistilo, že řidič je osmadvacetiletý místní muž. Poté se policisté věnovali jeho řízení: muž má blokovaný řidičský průkaz a v ten moment byl pod vlivem pervitinu. Je tak podezřelý z hned několika přestupků.

V neděli ráno dávali dopravní policisté v jedné z uherskohradišťských ulic pokyn přijíždějícímu řidiči osobního fordu, aby zastavil. Řidič na to nereagoval a ujížděl pryč. Hlídka se za ním vydala a s použitím výstražného majáku jej po pár stech metrech zastavila. Dechová zkouška na alkohol byla u mladého řidiče negativní, ale test na drogy hned objasnil, proč muž nechtěl zastavit. Ukázalo se, že dvaadvacetiletý řidič je pod vlivem drogy pervitin. Policisté mu zakázali další jízdu, převezli k lékařskému vyšetření a začali s ním řešit přestupek, za který zákon ukládá pokutu do dvaceti tisíc korun a až roční zákaz řízení.

Bojkovičtí policisté v pondělí po třetí hodině odpoledne zastavili v Nezdenicích osobní hondu, kterou řídil dvaadvacetiletý muž. Při kontrole bylo vše v pořádku, až na to základní - řidič nebyl střízlivý. Nebyl sice opilý, ale byl pod vlivem drogy. Policisté přímo na silnici pomocí testeru zjistili, že mladík je pod vlivem látek obsažených v pervitinu. Proto mu zakázali další jízdu, zadrželi řidičský průkaz a začali s ním řešit podezření ze spáchání přestupku.

Není vyloučeno, že v průběhu prověřování se všechna tři řízení pod vlivem drog nepřekvalifikují na podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 


 


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 12. – 18. 9. 2014


 

Počet zjištěných přestupků

12. – 18. 9. 2014

5. 9. – 11. 9. 2014

Řidič pod vlivem alkoholu

2

5

Řidič pod vlivem drog

3

2

Překročení maximální rychlosti

7

54

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

12

7

Nepoužití bezpečnostních pásů

14

23

Telefonování za jízdy

11

13

Špatný technický stav vozidla

11

21

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

5

Chodci

6

6

Cyklisté

13

2


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

19. září 2014, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem