Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladíci rozbili dlažební kostkou výlohu

MOSTECKO - Na útěku byli i s lupem zadrženi hlídkou; Požár domu má mít na svědomí žena. 

Zapálení domu na Litvínovsku má dle policie na svědomí žena
Policisté služby kriminální policie a vyšetřování prověřovali případ ze začátku dubna letošního roku, kdy neznámý pachatel ve dne způsobil požár rodinného domu na Litvínovsku. Na místě policisté provedli ohledání místa činu, zajistili několik stop a na případu pracovali s vyšetřovateli hasičského záchranného sboru. Zajistili také několik kamerových záznamů, které vyhodnotili. Následným prověřováním pojali podezření na ženu a tímto podezřením se zabývali. Vyšetřovatel na základě provedeného šetření 31letou ženu obvinil z přečinů porušování domovní svobody, poškození cizí věci a krádeže. Obviněná měla dle policistů začátkem dubna v dopoledních hodinách, kdy v domě nikdo nebyl, vniknout po přelezení zdi na pozemek rodinného domu v obci na Litvínovsku. Následně měla vniknout dovnitř nemovitosti neuzamčenými dveřmi. Uvnitř pak měla pomocí podpalovače na několika místech založit na sobě nezávislé požáry. V domě měla také odcizit různé nářadí. Poté dům opustila. Při požáru mělo dojít k úhynu papouška a kočky. Poškozením domu požárem vznikla odhadem škoda za 950 tisíc korun. Obviněná je stíhána na svobodě. Poškozeného stíhaná znala a tímto způsobem chtěla řešit osobní spory, které s ním má.

Dlažební kostkou rozbili výlohu obchodu, kde ukradli věci, na útěku byli zadrženi
V policejní cele skončili ve středu večer dva hoši ve věku 18 a 19 let, mladší z Kladna a druhý z obce na Mostecku. Ti se sešli v Mostě a rozhodli se zajet do Litvínova. Po 22. hodině při procházení městem v centru měli sebrat dlažební kostku a tou rozbili skleněnou výlohu u jedné prodejny. Následně uvnitř provozovny našli krabici, do které si měli vložit 18 bonboniér různých druhů a 19 balení kávy. Záhy si všimli, že je zřejmě někdo uviděl. Na nic nečekali a z místa činu vyběhli. Na útěku je zadrželi strážníci a ti je předali hlídce obvodního oddělení Litvínov, která již krádež vloupáním na základě oznámení prověřovala. Dvojici mladíků policisté ve čtvrtek sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Lup v hodnotě 1 700 korun, který údajně chtěli prodat, byl policisty zajištěn. Poškozenému majiteli prodejny lapkové zanechali na rozbité výloze další hmotnou škodu ve výši 15 000 korun.  

Zloděj ukradl ze stavby desítky metrů kabelů, jiný odcizil díly ze stavebního stroje
Mostečtí policisté šetří dva případy krádeží, které se staly  o víkendu. Neznámý pachatel zřejmě v nočních hodinách vnikl na oplocený areál jedné stavby v Mostě a  tam odcizil tři desítky metrů prodlužovacího kabelu. Poškozená firma vyčíslila škodu na částku pět tisíc korun. Až 85 tisíc korun je škoda, která vznikla jedné pražské stavební firmě. Zatím nezjištěný lapka v Mostě na polní cestě poškodil kryt motoru stavebního stroje a další zařízení soustavy. Na místě také odcizil volně položené pracovní díly stavebního stroje. 

nprap. Ludmila Světláková
Most 28. května 2021

vytisknout  e-mailem