Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladíci si zavařili

DĚČÍN - Dovnitř sám, ven s doprovodem; Nocleh může přijít draho 

Podezření z přečinu krádeže vloupáním ve zkráceném přípravném řízení inkasoval o víkendu na služebně v Rumburku trojlístek místních výtečníků. Dopracovali se k němu tím, že nedávno z jedné budovy oloupali několik panelek měděné střešní krytiny a odlomili okapový svod z téhož materiálu. To byl jen začátek. Pak se šli podívat dovnitř. Přitom ztrestali dvoje dveře, které jim troufalý stavitel objektu umístil do cesty. Když už nic nepřekáželo v cestě, zmocnili se vodovodních baterií, radiátoru a při tom ještě poškodili kamna na tuhá paliva. Jejich dobrodružství vyšlo majitele na necelých deset tisíc korun. Mladíci ve věku devatenáct až jednadvacet let čelí hrozbě až dvouletého pobytu za branami nápravného ústavu.
 
 
Dovnitř sám, ven s doprovodem
 
Na půdě rodinného domu v Dolních Křečanech zajistila o svátcích hlídka rumburských policistů třiadvacetiletého mladíka. Ten dovnitř vnikl otvorem ve dveřích, který ovšem před tím sám zhotovil. Po sepsání všech náležitostí na služebně se zadržený ocitl znovu na svobodě. Nyní bude čekat, jak případ skončí. Mohlo by z toho být podezření z přečinu porušování domovní svobody, za které nabízí trestní zákoník až tříleté odnětí svobody.
 
 
Nocleh může přijít draho
 
Nocležnu si ze zahradní chatky v Děčíně udělal dvacetiletý mladík a jeho o pět let starší kamarád. Zádrhel byl v tom, že nebyla jejich. Ke vstupu použili okno, ze kterého vysadili okenici. Majiteli sice nic neodcizili, ale škodu za více než tři tisíce korun mu udělat stačili. Policisté z obvodního oddělení, kteří na případu pracovali, oznámili záležitost na magistrát jako přestupek proti majetku.
 
 
 
 
9. července 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem