Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Mladíci skončili v poutech

Havířov - pro pár konzerv zbili pracovníka bezpečnostní agentury.... 

Policistka mimo službu pomohla zadržet muže v celostátním pátrání. Po nakupování, venku zahlédla zloděje a sledovala je. Před samotným zadržení předcházela krádež a napadení ochranky.
V prostorách havířovské Billy si zaměstnanec ostrahy všiml, že mezi regály se podezřele pohybuje muž s taškou přes rameno. V jednu chvíli do sportovní tašky začal dávat konzervy. Před odchodem k pokladnám se k muži přidal jiný mladý muž. U pokladen zaplatili energetický nápoj a prostorem prošli. Ostraha oba mladíky zastavila a požádala o náhlednutí do sportovní tašky.
Na žádost zareagovali útokem. Jeden z mladíků strčil do pracovníka, druhý podezřelý mu začal páčit ruku. Po vzájemném přetahování, oba podezřelí utekli ven.....muž z ostrahy běžel za mužem s taškou. Běželi podél budovy, mezi lešením. Když se strážný dostal na dosah utíkajícímu zloději, strhl ho na zem a zaklekl, odcizené věci se z tašky vysypaly. K dvojici na zemi přiběhl komplic zldoěje a věci začal dávat zpět do tašky. Strážný tašku chytil a začali se o tašku přetahovat. Muže na zemi stále držel kolenem. 
Do "hry" se zapojili další ...na místo na kole přijeli jiní dva mladíci. Muže z ostrahy začali kopat a bít do boku, zad a ramen. Jeden z mladíků muže z ostrahy chytil zezadu do kravaty a začal ho škrtit. V reakci na fyzický útok muž z ostrahy tlak nevydržel a uvolnil se. Všichni čtyři mladíci mohli tak z místa utéci. Napadený muž musel být po útoku ošetřen v havířovské nemocnici.
Krátce po incidentu procházela kolem policistka, která byla mimo službu. Bezprostředně zareagovala...za podezřelými se vydala a kontaktovala kolegy z nejbližšího obvodního oddělení. Telefonicky uváděla trasu, kterou procházejí. Za pár minut byli mladíci z prodejny zadrženi ve dvorové části Hlavní třídy v osobním vozidle. V prodejně odcizili šest konzerv a tři tuby slazeného mléka.
Policistka, která se podílela na zadržení je služebně zařazena na Obvodním oddělení Policie ČR v Orlové.
Oba zadržení mladíci už mají za sebou pár pravomocných odsouzení. Jeden z dvojice, 25letý, byl v minulosti dvakrát pravomocně odsouzen. V současné době je ve zkušební době, která mu byla vyměřena do března roku 2013. 
Druhý mladík, 27 letý, byl v minulosti již pětkrát pravomocně odsouzen. V červnu letošního roku měl nastoupit do výkonu trestu do věznice s dozorem. Do věznice nenastoupil a byl v celostátním pátrání. 
Včerejší krádež bude řešena formou zkráceného přípravného řízení.

por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem