Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mladík dopaden při činu

díky telefonátu na linku 158 

Policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí zadrželi v neděli 19. října 2008 ve večerních hodinách muže, který se pokoušel na jedné z kosteleckých ulic vloupat do osobního automobilu. Podezřelého při jeho nezákonném jednání spatřil místní občan, který ihned zatelefonoval na tísňovou linku 158. Díky této pohotové reakci se mužům zákona podařilo mladíka během chvíle dopadnout přímo na místě činu.
Jak se ukázalo, podezřelý 20letý muž z Týnišťska nebyl žádný „amatér“, v roce 2007 byl za trestný čin krádeže odsouzen k podmíněnému trestu. Ani to ho však neodradilo od další trestné činnosti, kterou začal v Kostelci nad Orlicí na jaře tohoto roku, kdy se vloupal do osobního vozu, ze kterého ukradl autorádio. Ve své trestné činnosti, zaměřené právě na vloupání do aut, poměrně intenzivně pokračoval od poloviny září tohoto roku, kdy se vloupal do dalších vozidel v Kostelci nad Orlicí. Poslední pokus tuto říjnovou neděli se mu stal osudným díky spolupráci s veřejností a policistům, kteří se na tuto trestnou činnost ve svém obvodu intenzivně zaměřili.
Za půl roku své nezákonné činnosti se mladík „stihl“ vloupat do devíti aut, některá z nich poškodit, odcizit autorádia, platební karty, GPS navigaci, osobní doklady a peněženku. Celková škoda jeho „práce“ se tak vyšplhala téměř na 30.000 korun.

Podezřelý mladík je obviněn z trestných činů krádeže a neoprávněného držení platební karty, za které mu hrozí odnětí svobody až na dva roky.

Policie ČR děkuje veřejnosti za všímavost a pohotovou reakci ! Díky včasnému telefonátu na linku 158 se policistům podařilo mladíka zadržet !

vytisknout  e-mailem