Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mladík kradl auta i benzín

Musel to vysvětlit policistům  

 

     Zatím sedm skutků protiprávního jednání prokázali benešovští kriminalisté dvaadvacetiletému mladíkovi z Benešovska.
 

     V září a listopadu loňského roku odcizil ze dvou vozidel Škoda Felicie celkem padesát litrů benzínu Natural. Jedno auto bylo zaparkované v Popovicích, druhé v Benešově v ulici Pražského povstání.
 

     V prosinci pak v Popovicích odcizil vozidlo VW Golf. Když k němu přišel, tak zjistil, že nejsou uzamčené dveře u zavazadlového prostoru. Do auta vnikl, vozidlo nastartoval a z místa odjel do Benešova. Po krádeži vozidlo dál používal pro svoji potřebu. Při jízdě u obce Tisem ho však musel z důvodu poruchy motoru nechat odstavené na nedalekém poli. Koncem prosince pak bylo vozidlo nalezeno a policisté ho vrátili majiteli.
 

     Mladík s trestnou činností pokračoval i po Vánocích. V Popovicích odcizil ze Škody Favorit osm litrů benzínu Natural. V Benešově pak odcizil další VW Golf, který byl zaparkovaný v ulici Ladova. Rozbil u něj střešní okno, otevřel boční dveře a dostal se do auta. Auto nastartoval a odjel s ním do Horního Podhájí, kde rozbité střešní okno vyměnil. Z Golfu ještě odcizil potahy předních sedadel.  28. prosince policistům oznámil majitel odcizeného Golfu z Ladovy ulice, že vozidlo stojí zaparkované před budovou kina v Benešově. Podezřelý mladík při výslechu policistům uvedl, že auto zaparkoval před kinem v Benešově. Když s ním chtěl později odjet, tak ho nenastartoval, proto ho tam nechal stát a odešel pryč.
 

     Další auto tovární značky Golf mladík odcizil v ulici Na Bezděkově v Benešově. Přes uzamčené dveře u řidiče se dostal dovnitř, vypáčil spínací skříňku, auto nastartoval a odjel s ním do Postupic. Tam u jiného Golfu odcizil obě registrační značky. Ty pak připevnil na Golf, který odcizil v ulici Na Bezděkově v Benešově a s autem pokračoval k benzinové čerpací stanici, která je umístěna u obce Bystřice u silnice I/3. Natankoval benzín Natural za osm set korun a z místa bez zaplacení ujel. Pak se opět vydal do Postupic, kde z vozidla Škoda Favorit odcizil benzín. Ten nalil do Golfu, se kterým přijel a pokračoval s ním do Benešova. Auto pak nechal stát v ulici Nádražní. Vozidlo bylo později nalezeno a vráceno majitelce.
 

     Mladík svým jednáním napáchal škodu za více jak čtyřicet dva tisíc korun. Kriminalisté ho 12. ledna zadrželi. Po provedení potřebných úkonů ho odvezli do pražské policejní cely. Druhý den zadržený převzal usnesení o zahájení trestního stíhání a byl vyslechnut jako obviněný.
 

     Policejní komisař muže obvinil z přečinů krádeže a poškození cizí věci. Hrozí mu trest odnětí svobody od jednoho do pěti let. Poté mladíka policisté se souhlasem státní zástupkyně propustili ze zadržení. Na případu dál pracují, neboť muž je podezřelý z další majetkové trestné činnosti.


 

por. Bc. Zuzana Stránská

18. leden 2012

vytisknout  e-mailem