Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Mladík měl škodit celkem šestkrát

Písek – Milevsko – Muže nejvíce zajímali zásobníky na mince u automatů. 

V pátek 20. června policisté ukončili protiprávní tažení po Milevsku i Písku mladému muži (1985). Muže zadrželi chvíli po poslední krádeži v areálu písecké nemocnice, kde se vloupal do automatu na poplatky. Na zadržení muže se spolupodíleli také pracovníci bezpečnostní agentury.
 
Policisté z obvodního oddělení Písek podezřelého zadrželi a převezli na služebnu, brzy zjistili, že mladík toho bude mít na kriminálním kontě více a zkontaktovali kolegy z Milevska i kriminalisty. Muž také nesešel ze správné cesty poprvé, již v minulosti byl za majetkovou trestnou činnost odsouzen.
 
Vyšetřovatel ještě v pátek 20. června sdělil muži obvinění ze šesti skutků. Obviněný měl v květnu v Milevsku krást v budově školy a odcizit mince z nápojového automatu, měl se také vloupat do domu v obci Okrouhlá a bral vše co, našel. Do třetice opět v Milevsku v areálu zimního stadionu vykradl nápojový automat. Prvního června se do sportovního areálu vrátil, tentokrát ho zajímal alkohol v klubu, nakonec se ale do prostor nedostal. V polovině června chtěl zopakovat vloupání do nápojového automatu v milevské škole, tentokrát neúspěšné.
Tažení nedobrovolně ukončil v písecké nemocnici u automatu na poplatky.
 
Popsanými jednáním způsobil škodu bezmála 33 000 korun.
 
Vyšetřovatel muže po provedení všech potřebných úkonů trestního řízení ze zadržení propustil v pátek odpoledne, další vyšetřování vede na svobodě.
 
 
 
por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pi.pis@pcr.cz
23. června 2014

vytisknout  e-mailem