Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladík napadl jiného kvůli posměškům

MOST - Poškozený skončil na operačním sále; Agresivní muž švihl policistu bundou do oka 

Obvinění z přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví si od mostecké policie odnesl teprve osmnáctiletý mladík. Ten měl dle výsledků šetření napadnout v Litvínově na místě veřejnosti přístupném 21letého muže. Útoku předcházel slovní spor. Poškozený muž utrpěl zranění v obličeji, které si vyžádalo operační zákrok, hospitalizaci v nemocnici a následně několikatýdenní léčení. Obviněný poškozeného napadl prý proto, že se mu posmíval. Jeho stíhání je vedeno na svobodě. V případě odsouzení může pachatel čekat trest ve výši šesti měsíců až tří let.


 

Bundou švihl policistu do oka

Policejní komisař zahájil trestní stíhání 31letého muže z Litvínovska a obvinil ho z přečinu útoku na úřední osobu. Obviněný muž měl koncem září na služebně obvodního oddělení napadnout policistu při výkonu služby poté, co ho měl upozornit na jeho nevhodné chování, když urážel a nadával policistům. Jednoho z přítomných mužů zákona švihl bundou, kterou měl v ruce a zipovou částí mu zasáhl oko. Policista utrpěl poranění oka a vyhledal lékařské ošetření. Proti agresorovi museli použít muži v uniformách donucovací prostředky, aby ho zpacifikovali. Policie obviněného stíhá na svobodě. Bude-li potrestán, hrozí mu odsouzení až na čtyři roky.


 

K ženě se choval neurvale, ta ale stíhání nedovolila

Neurvalé chování není zřejmě jevem neobvyklým u 59letého muže z Mostu. Ten měl v Mostě na ulici u jednoho baru napadnout fyzicky svoji družku. Policisté na místě šetřením zjistili, že muž ženu po předchozí rozepři udeřil opakovaně do hlavy a kopl do nohy. Napadená 51letá žena po úderu upadla na zem, kde zůstala ležet. Druh ji tam nechal a vrátil se sám do baru, kde se chvíli zdržel. Když se vrátil zpět na ulici, přistoupil k družce, aby se přesvědčil, že žije a uštědřil jí další ránu kopancem a deštníkem. Zranění ženy si vyžádalo hospitalizaci v nemocnici. Policie muže obvinila pouze z přečinu výtržnictví. Poškozená nedala souhlas ke stíhání svého druha za ublížení na zdraví, i když utrpěla zranění. Za výtržnictví obviněnému hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.


 

Batoh nechal ve vlaku, přišel o něj

Roztržitost přišla draho jednoho Mostečana. Koncem týdne cestoval rychlíkem z Bíliny do Mostu. Až v nádražní hale si vzpomněl, že ve vlaku zanechal svůj batoh. Informoval o tom okamžitě pracovníky drah. Ti prohlídkou vlaku však žádný batoh neobjevili. Poškozený muž tak přišel nejen o batoh, ale i o několik tisíc korun, doklady, platební kartu a různé osobní dokumenty. Případ zatajení nálezu a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku šetří mostečtí policisté.


 

Šel do lesa, zloděj mu zatím vykradl auto

Zatím neznámý poberta vykradl osobní automobil jednomu muži z Litvínova. Ten své auto zaparkoval na parkovišti pod zámkem Jezeří poblíž obce Černice a šel do lesa. Když se asi po dvou hodinách k vozidlu vrátil, zjistil, že mu do auta někdo vnikl a odcizil tašku s nákupem. Kromě ní však zmizela i finanční hotovost, doklady, fotoaparát a platební karta. Případ krádeže vloupáním nyní vyšetřují policisté z obvodního oddělení PČR v Hamru.


 

Auto někdo vybral a poškodil

Auto poškodil a vykradl dosud neznámý výtečník. Ten minulý týden poblíž centra města Mostu vnikl násilím do zaparkovaného vozidla tovární značky Kia. Zatím nezjištěným způsobem poškodil uvnitř čalounění a rám dveří. Z vozidla lapka odcizil navigaci značky Mio. Poškozený majitel odhadl, že mu pachatel zanechal hmotnou škodu ve výši 32 tisíc korun. Případ krádeže a poškození cizí věci je v šetření policistů mosteckého obvodního oddělení.


 

Z kamionu zmizelo 350 litrů nafty

Neznámý podnikavec kradl ve velké motorovou naftu. Ukradl ji ze zaparkovaného nákladního vozidla značky Man. Zloděj minulý týden u vozu překonal víčka palivových nádrží a poté z vozidla odčerpal 350 litrů pohonných látek. Majitel vozidla, který krádež nafty odhalil na parkovišti v Litvínově, vyčíslil škodu na částku 15 tisíc korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 10. Října 2012


 


 

vytisknout  e-mailem