Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mladík obviněn ze sexuálních útoků

NÁCHODSKO – Policisté zatím prošetřují dva případy, ale podezírají muže z více skutků 

policie-znak na košiliIlustrační foto Policie ČR
Královéhradečtí kriminalisté společně s kriminalisty náchodského územního odboru vyšetřují závažný případ sexuálních útoků na Broumovsku. Ve středu 25. ledna 2012 obvinili 20letého mladíka ze dvou případů znásilnění, kdy v jednom případě skutek dokonal a v případě druhém byl vyrušen a oběti se podařilo utéct.
 
V obou případech se jednalo o mladé dívky. Mladík vždy nejprve dívky krátce obtěžoval a poté na ně zaútočil. Mezi oběma skutky panuje větší časový odstup, kriminalisté se však podle dalších zjištěných indicií domnívají, že se mezitím mladík mohl dopustit i dalších útoků v menší či větší intenzitě, které obtěžované dívky a ženy nikde nehlásily.
 
V sobotu 14. ledna 2012 před osmou hodinou večer podezřelý mladík doprovázel domů 14letou známou, pak na ni na chodbě panelového domu, kde bydlí a před domem, zaútočil. Naštěstí však vyrušen a svého útoku zanechal. Při výslechu se mladík k činu doznal a v průběhu dalšího vyšetřování policistům přiznal ještě další případ z prázdnin roku 2011, kdy znásilnění, v tomto případě na dvacetileté dívce, dokonal.
 
Obviněnému muži hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody v rozmezí od pěti do dvanácti let.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
27. 1. 2012, 8:45 

 

vytisknout  e-mailem