Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Mladík odcizil přes tři sta jízdenek

Policisté hledají dvě ženy a jednoho muže zachycené na kamerových záznamech. 

Policisté z místního oddělení na Žižkově pracují od 1. července na případu krádeže více než tři sta kusů jízdenek na městskou hromadnou dopravu v hodnotě bezmála 16 tisíc korun. Do prodejny tabáku nákupního centra na Vinohradské ulici přišla trojice osob, dvě ženy hovořily s prodavačkou a mladý muž stál opodál. Jedna žena si chtěla prohlédnout tabák do vodní dýmky, druhá SIM karty do mobilního telefonu, a poté z obchodu všichni odešli. Po chvíli se vrátily jen dvě ženy a předstíraly zájem o koupi vystaveného zboží ve výloze. Přitom zmátly prodavačku, navymýšlely si další zboží k ukázce, to ale nakonec nezakoupily. Z trafiky následně odešly, ovšem za okamžik už přišel mladý muž sám a z prodejního pultu odcizil jízdenky. Čtyřiadvacetiletá prodavačka až pak po čtvrthodině zjistila, že v zásuvce chybí přes tři sta kusů jízdenek na městskou hromadnou dopravu v různých nominálních hodnotách v celkové výši téměř 16 tisíc korun.
 
V souvislosti s tímto případem žádají policisté veřejnost o pomoc při pátrání po osobách zachycených na kamerových záznamech prodejny, které podezřívají ze spáchání trestného činu krádeže. Za krádež jim pak v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouleté vězení. Jakékoliv informace k hledaným osobám přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.
 
K popisu:
Muž je ve věku mezi 24 až 28 lety, vysoký asi 180 centimetrů, střední až zavalitější postavy. Má tmavší pleť a krátké tmavé vlasy. Oblečený byl do krátkých džínových kalhot, světlého trička s krátkým rukávem a kolem krku měl zavěšenou černou brašnu se žlutým znakem Adidas. Podle svědků mu měl údajně chybět přední zub.
 
První žena je ve věku kolem 22 let, vysoká asi 160 centimetrů, štíhlé postavy. Má tmavší pleť a dlouhé vlnité vlasy. Oblečená byla do světle zelených úzkých kalhot a tmavého trička s kovovou sponou na prsou.
 
Druhá žena je ve věku kolem 22 let, vysoká asi 150 centimetrů, štíhlé postavy. Má rovněž tmavší pleť a hnědé vlasy měla stažené do drdolu. Oblečená byla do tmavých džínů a černého svetru, pod kterým měla zelené tričko s hlubokým výstřihem.
 
por. Bc. Jana Rösslerová – 17. 7. 2014
Odkazy do noveho okna

Hledaná dvojice mladých žen

Hledaná dvojice mladých žen 

Detailní náhled

Hledaná mladá žena a mladý muž

Hledaná mladá žena a mladý muž 

Detailní náhled

Hledaná mladá žena a mladý muž

Hledaná mladá žena a mladý muž 

Detailní náhled

Hledaný mladý muž

Hledaný mladý muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem