Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Mladík okradl jak prarodiče, tak strejdu

Bratři po domluvě odcizili střešní okna, Srazil cyklistku, Houbařům vybílil auto 

Mladík okradl jak prarodiče, tak strejdu
„Povedeného“ vnuka nyní stíhají bruntálští policisté a kriminalisté. Mladík okradl jak prarodiče, tak svého strejdu o finanční hotovost ve výši přes 120 tisíc Kč
Ve středu 5.8.2009 mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestných činů krádeže, maření výkonu úředního rozhodnutí, porušování domovní svobody a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
Toho se měl dopustit tím, že ve Starém Městě v domě prarodičů v době od 25. do 26.6.2009 vypáčil zámek pokladny a odcizil jim finanční hotovost ve výši 35 tisíc Kč. Peníze použil pro svou potřebu a utratil. V průběhu první poloviny července vzal ze skříně svému strýci peníze ve výši 80 tisíc. Za ty si zakoupil motocykl , na kterém jezdil, aniž by měl řidičák. Svého jednání se dopustil i přes skutečnost, že byl za majetkovou trestnou činnost již v letošním roce odsouzen k nepodmíněnému trestu a také mu byl na dva roky uložen zákaz řízení všech motorových vozidel. 
Naposledy ukradl babičce  a dědečkovi peníze dne 28.7.2009 a to ve výši přes 6 tisíc Kč. Vnikl do domku a z proutěného košíku odcizil peněženku s hotovostí.
Svým jednáním způsobil rodině celkovou škodu ve výši přes 120 tisíc Kč.
  
Srazil cyklistku
Dopravní policisté včera 5.8.2009 šetřili nehodu, která se stala dne 29.7.2009 v Krnově na ulici Bezručova. Zde 19letý mladík řídil vozidlo Mazda a nerespektoval dopravní značku „Dej přednost v jízdě“. Při odbočování přehlédl po hlavní silnici jedoucí 36letou cyklistku a došlo ke střetu. Žena upadla a poranila se. Řidič převezl cyklistku na ošetření a zde zjistili, že má zlomené koleno. Pozdní oznámení nehody účastníci odůvodnili šokem po nehodě a také, že nepředpokládali, že zranění bude takového rozsahu.
 
Nepozorovaně vzal z regálu 49 řasenek
V Krnově v prodejně drogerie na Hlavním náměstí v době od 4. do 5.8.2009 dosud neznámý pachatel vzal nepozorovaně z regálu 49 řasenek v ceně 139 Kč za kus. Uschoval je a odnesl z prodejny. Způsobená škoda činí 6 811 Kč. Šetří OOP Krnov.
  
Z kanceláře odnesl přes 37 tisíc
V době od 4. do 5.8.2009 v Krnově na ulici Soukenická dosud neznámý pachatel přelezl plot mezi břehem řeky Opavy a areálu výrobní firmy. Vypáčil okno do haly a vnikl dovnitř. Na stole v jedné z kanceláří vypáčil zásuvku a vzal 37 tisíc Kč. Poškozením způsobil škodu ve výši 2 tisíce Kč. Na místě byl nasazen i služební pes Yago, který vypracoval pachovou stopu v délce 400 metrů.
 
Po domluvě odcizili střešní okna
Na základě šetření a poznatků krnovští kriminalisté objasnili krádež střešních oken ve Městě Albrechticích, které se dopustili dva bratři ve věku 33 a 36 let. Policejní komisař zahájil dne 5.8.2009 jejích trestní stíhání pro trestný čin krádeže ve formě spolupachatelství. Toho se měli dopustit tím, že v období od června do 4.8.2009 ve Městě Albrechticích na Náměstí ČSA bez užití násilí vnikli do domu, který byl v rekonstrukci. Odcizili šest zabalených střešních oken zn. Velux. Majiteli způsobili škodu ve výši 47 500 Kč. Policisté čtyři okna zajistili a vrátili majiteli.
 
 
Houbařům vybílil auto
Další vloupání do automobilu šetřili včera policisté z Rýmařova. Dosud neznámý pachatel využil tentokrát toho, že majitelé fiatu z Prostějova šli sbírat houby a zaparkovali svůj vůz na odstavné parkoviště u lesa mezi Lomnicí a Dětřichovem nad Bystřicí. Pachatel vypáčil zámek předních dveří fiatu a odcizil co se dalo. Ze zavazadlového prostoru vzal čtyři tašky, ve kterých byly oděvy, fén, spodní prádlo, nabíječky, kuchyňský nůž, doklady, diář, platební karty, fotoaparát, brýle, mobil a peněženky s finanční hotovostí ve výši 6 tisíc Kč. Aby toho nebylo málo, vzal ze zadních sedaček ještě dvě mikiny. Svým jednáním způsobil škodu na věcech ve výši přes 20 tisíc a poškozením vozidla ve výši 3 tisíce Kč.
 
                                                                                  
 komisař por. Bc. Tušková Pavla
 pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem