Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Mladík pod vlivem drog rozbil pěstí sklo dveří auta

SEMILSKO - Policisté dopadli krátce po činu pachatele, který poškodil fabii. 

Sedmitisícovou škodu způsobil v sobotu krátce po 8. hodině ranní 21letý mladík  na osobním vozidle značky Škoda Fabia, zaparkovaném v Jungmanově ulici v Jilemnici. Viděli ho přitom náhodní svědci a ti ihned kontaktovali tísňovou linku 158. Díky jejich pozornosti se tak policistům podařilo pachatele dopadnout nedaleko místa činu. Snažil se jim sice utéct, ovšem zradila ho jeho špatná fyzická kondice.

Důvod, proč zaútočil na vozidlo,  policisty překvapil. Do policejního protokolu vypověděl, že chtěl pomoci svému kamarádovi, který byl v tomto vozidle uvězněn. Nic takového se neprokázalo, nicméně  najevo vyšly jiné skutečnosti. Zadržený muž je totiž dlouhodobým uživatelem drog a trpí  bludy. Naposledy hledal po Jilemici svoji údajnou přítelkyni, která existovala jen v jeho fantazii.

V sobotu před činem dokonce nejprve oslovil na ulici majitele dotčené fabie a poprosil ho, aby mu otevřel kufr auta, protože je v něm uvězněný jeho kamarád. Oznamovatel to vzal jako nepovedený vtip a odešel na nákup. Za 15 minut mu pak volala manželka, že jim někdo poškodil auto. Když se k fabii vrátil, stál u ní stejný mladík, se kterým se ráno potkal. Ačkoliv měl zakrvácené ruce od toho, jak úderem pěstí rozbil sklo dveří auta, byl klidný a řekl mu, že už kamaráda našel. Na otázku, kde ho má, odpověděl, že zase odešel. Mladík začal utíkat až potom, co zaregistroval přijíždějící policisty.

Z chování podezřelého bylo patrné, že je ovlivněný alkoholem nebo drogami. Orientační test, kterému ho podrobili přivolaní policisté,  potvrdil, že požil drogy. Vzhledem k dalším souvislostem případu policisté případ nekvalifikovali jako krádež, ale jako přečin  poškození cizí věci. Jeho chování bude pro potřeby tohoto trestního řízení  zkoumat příslušný soudní znalec.

 

31. 10. 2016
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

vytisknout  e-mailem