Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Mladík přepadával ženy

Havířov - kriminalisté objasnili sérii loupežných přepadení 

Havířovští kriminalisté objasnili sérii přepadení žen, ve většině případů seniorek. Mladíkovi (17) za vinu je kladeno, že se dopustil celkem pěti loupežných přepadení. Z toho čtyři spáchal v loňském roce, poslední na začátku ledna letošního roku.

K prvnímu přepadení došlo v srpnu 2015 v podvečer na ulici Sadová v městské havířovské části Město. Pachatel u vchodu do domu oslovil 76letou ženu, zda by ho vpustila do domu. Společně stoupali po schodišti. V prvním patře, nečekaně se k seniorce otočil a z krku jí strhl zlatý řetízek s medailonkem.

V listopadu minulého roku se mladík dopustil hned dvou přepadení. Na ulici Tolstého zezadu překvapil 63letou ženu a začal tahat její kabelku. Začali se přetahovat, žena kabelku bránila s takovou intenzitou, až upadla na zem. Pachatel s ní smýkal do chvíle, než se držadla kabelky utrhla a on z místa utekl. Žena přišla o osobní doklady, peníze, platební karty a další osobní věci.

Hned následující den na ulici Dělnická v Havířově zezadu  přepadl 77letou ženu. Po útoku paní spadla a s mladíkem se přetahovali o nákupní tašku. I v tomto případě mladík se starou paní smýkal tak dlouho, než tašku upustila. Násilník se zmocnil peněz a dokladů.

Na konci prosince u městského centrálního parku si vytipoval 55letou ženu. Využil ženiny chvilkové nepozornosti a z ruky jí vytrhl kabelku. Žena přišla o peníze, doklady, telefon a jiné osobní věci.

V prvním lednovém týdnu, v chodbě domu na Mládežnické ulici v městské části Podlesí, přepadl 75letou ženu. Násilím jí vzal kabelku s hotovostí, doklady, telefonem a brýlemi. Způsobená škoda přesáhla částku jedenáct tisíc korun.

Komisař proti 17letému mladíkovi zahájil trestní řízení a obvinil ho ze spáchání provinění loupež a krádež. Mladík je ohrožen odnětím svobody až na pět let.

por. Mgr. Zlatuše Viačková, skupina tisku a prevence Karviná

zpravodajství 29. ledna 2016

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem