Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladík přepadl staršího muže

MOST - Policii trvrdil, že zraněného muže sám našel. vyšetřovatel podal podnět na vazbu.  

 Za přechovávání předmětů k výrobě drog čelí obvinění

Vyšetřovatel mostecké policie tento měsíc zahájil stíhání 24letého muže z Mostu a obvinil ho z přečinu výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Muž je stíhán na svobodě a v případě uznání viny mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Kriminalisté, kteří se zabývají trestnou činností na úseku drog, v místě jeho bydliště v mostecké ulici Prokopa Holého zajistili plastové nádoby s neznámou tekutinou a další věci, u kterých pojali podezření, že sloužily k výrobě drogy. Zajištěné věci předali kolegům na odbor kriminalistické techniky a expertiz k odbornému zkoumání. Provedeným rozborem bylo zjištěno, že věci obsahují látky, které se používají k výrobě pervitinu. Obviněný Mostečan je stíhán na svobodě.


 

Lupič nestihl utéct, společné hlídky policistů a strážníků ho zadržely

Ze zvlášť závažného zločinu loupeže čelí obvinění teprve osmnáctiletý mladík z Litvínova. První zářijový den v nočních hodinách měl podle kriminalistů přepadnout a poté okrást 60letého muže. Ten šel krátce po 21. hodině na zahrádku, a když procházel areálem garáží poblíž nádraží, tak se k němu přidal neznámý muž, který mu chtěl odcizit tašku. Poškozený se ji snažil ubránit a při tom upadl na zem. Obviněný ho začal kopat do obličeje a hlavy. Napadený příruční zavazadlo pustil, kryl si před ranami obličej a volal o pomoc. Volání uslyšel svědek, který přivolal policii. Hlídky policistů a strážníků následně na místě spatřili oběť i podezřelého. Protože poškozený měl zranění v oblasti hlavy a obličeje, poskytli mu policisté první pomoc, ošetřili mu zranění a zabalili muže do izotermické folie. Do příjezdu rychlé záchranné služby neustále kontrolovali jeho životní funkce. Poškozený byl převezen do nemocnice, kde zůstal hospitalizován. Podezřelý muž byl zadržen. Policistům tvrdil, že zraněného muže našel a taška je jeho. Vyšetřovatel na obviněného podal podnět na vzetí do vazby. Státní zastupce již podal okresnímu soudu návrh na vazební stíhání.


 

Chomutovan chodil krást do jednoho obchodu

Krádeže v obchodech si asi oblíbil 30letý muž z Chomutova. V jedné mostecké prodejně, kam zavítal dvakrát, odcizil z volně nabízeného zboží osm kusů čokolád, které si ukryl po oděv a poté z objektu odešel, aniž za sladkosti zaplatil. Při druhé návštěvě si přivlastnil tři kusy balení kávy. I ty skončily pod jeho mikinou. Zda odcizené věci sám zkonzumoval, policistům nesdělil. Policie mu s ohledem na jeho kriminální minulost sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Zloději vysávali naftu

Mostecká policie zaznamenala dva případy krádeže pohonných hmot. Neznámý pachatel v obci Korozluky na Mostecku vnikl do palivové nádrže u nákladního vozidla a z něj odcizil dvě stě litrů motorové nafty. Ke krádeži došlo v nočních hodinách tento týden. K další krádeži došlo v obci Dolní Jiřetín. Tam se kdosi dostal do objektu jedné společnosti a u zapakovaného vozidla Mercedes vypáčil víčko nádrže, ze které odcizil 150 litrů nafty. Hmotná škoda dosáhla částky 14 tisíc korun.


 

Knihkupectví navštívil zloděj

Po vědění určitě neprahl neznámý poberta, který přišel tento týden krást do jednoho knihkupectví v obci Litvínov. Zloděj se do prodejny dostal za použití násilí. Uvnitř pak hledal peníze a našel přes tisíc korun. Kromě peněz odcizil i dárkové poukázky. Případem krádeže vloupání se nyní zabývají litvínovští policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 4. září 2015


 

vytisknout  e-mailem