Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Mladík půjde zpět za mříže

BRNO: Kvůli pár penězům způsobil ženám otřesný zážitek a některé i vážně zranil.  

Brněnští kriminalisté 1. oddělení Služby kriminální policie a vyšetřování, kteří se věnují objasňování násilné trestné činnosti, si mohou na své konto připsat další úspěchy. V těchto dnech se jim díky intenzivní práci podařilo dopadnout dvaadvacetiletého mladíka z Brna, který velmi zákeřným způsobem během jednoho měsíce přepadl a okradl deset starších žen.
 
Seniorkám kradl kabelky s osobními věcmi, buď jim je nečekaně vytrhl z ruky, často však užil i hrubé síly. Několik žen dokonce zezadu udeřil do hlavy nebo do zad v důsledku čehož upadly na zem. Čtyři ženy dokonce po útoku skončily s vážnějšími zraněními v nemocnici. Odcizením věcí a peněz seniorkám způsobil dohromady škodu bezmála padesát tisíc korun.
 
Mladík byl za obdobnou trestnou činnost odsouzen v roce 2011 k trestu odnětí svobody v trvání sedmi let a šesti měsíců, přičemž byl podmíněně propuštěn letos začátkem února. Přibližně po měsíci se opět rozhodl získávat peníze tímto zavrženíhodným způsobem.
 
Za své jednání nyní čelí obvinění z trestných činů loupež, krádež a neoprávnění opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
 
Zvukový záznam: LPseniorky.mp3
 
por. Andrea Straková, 23. dubna 2014

vytisknout  e-mailem