Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Mladík se do budovy nádraží dobýval se sekáčkem v ruce

LIBERECKO - Policisté vyšetřují incident na libereckém nádraží Horní Růžodol. 

Dne 19. ledna ve 22.50 nastoupil na hlavním vlakovém nádraží v Liberci do osobního vlaku směřujícího do České Lípy 22letý mladík z České Lípy, který se nakonec tímto spojem svezl jenom jednu zastávku, a to do stanice Horní  Růžodol.  Zde ho průvodčí z vlaku vyloučila z další přepravy pro jeho silnou opilost a údajné obtěžování cestujících. Jednalo se o studenta vysoké školy, který v inkriminovaný den oslavoval úspěšné složení zkoušky a alkohol hodně přebral. Poté, co nedobrovolně opustil vlak, se na vlakovém nádraží v Horním Růžodole začal  při teplotách padajících hluboko pod bod mrazu domáhat vstupu do nádražní budovy. Vzhledem k tomu, že nesrozumitelně blábolil a lomcoval dveřmi, nechtěl se s ním výpravčí nijak osobně konfrontovat, svou kancelář uzamkl a zavolal tísňovou linku Policie ČR 158.

Když se mladíkovi nedařilo dostat dovnitř, jeho agresivita pomalu narůstala a začal na výpravčího pokřikovat, že ho zabije, pokud ho nechá venku. Napětí ještě vygradovalo poté, co se s nalezeným sekáčkem na led v ruce pokoušel rozbít skleněnou výplň dveří čekárny a okno kanceláře. V té době už na místo dorazila přivolaná policejní hlídka a mladíka zpacifikovala.

Vzhledem k jeho opilosti ho policisté nejprve převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Dechovou orientační zkoušku na alkohol  nebyl vůbec schopen absolvovat. Policisté obvodního oddělení policie Liberec Vápenka v této kauze již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů nebezpečného vyhrožování, výtržnictví a poškození cizí věci, zatím ale mladíka z ničeho neobvinili. Počkají si na znalecký posudek z oboru zdravotnictví, který posoudí jeho příčetnost  ve vztahu k jeho opilosti v době spáchání skutku.  Student tvrdí, že si z celého dění na nádraží v Horním Růžodole nic nepamatuje. Jinými slovy, že má "okno". Na majetku Českých drah měl svým řáděním způsobit škodu za přibližně 10 000 korun.

 

26. 1. 2017
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem