Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mladík se nechal zamknout v hospodě

RYCHNOVSKO - Potřeboval peníze.  

Policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou zadokumentovali včera další případ vloupání v jejich regionu. V policejní síti jim uvízl další opilec za volantem. A víkendový případ krádeže peněz krátce po oznámení objasnili.

Nechal se zamknout, aby ukradl peníze
Rychnovští policisté objasnili vloupání do jednoho z rychnovských pohostinství. Jednadvacetiletý místní mladík se nechal v neděli nad ránem po skončení pracovní doby uzamknout uvnitř objektu nic netušící obsluhou. Poté, co zůstal v budově sám, začal hledat peníze. Ty našel v kasírtašce v jedné skříni. Svojí „noční  návštěvou“ způsobil majiteli škodu za více než 7.000 korun. Nyní je podezřelý z přečinu krádeže, za který mu hrozí až dvouletý nepodmíněný trest.

Alkohol na "sekeru" a dvě ukradené sekyrky
Muži zákona šetří i vloupání do dalšího objektu. Doposud neznámý pachatel poškodil v Lukavici u jedné z chat dřevěné vstupní dveře a další vykopl. Od obou ukradl visací zámky a z místnosti pak odcizil lahve tvrdého alkohol různých značek a možná symbolicky k  nim ještě přidal dvě sekery. Majiteli každopádně způsobil škodu přes 4.000 korun.

Opilec za volantem s více než 2 promile
Rychnovská hlídka zastavila včera ráno před sedmou hodinou řidiče vozu zn. Škoda Octavia, projíždějícího obcí Lokot. Při běžné silniční kontrole u něj dechovou zkouškou naměřila 2,16 promile alkoholu v dechu. Devětatřicetiletému muži policisté na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Nyní čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Alena Kacálková
6. dubna 2016

 

vytisknout  e-mailem